duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  De astăzi intră în vigoare noile reduceri la facturile de curent și gaze. Principalele schimbări

  de - | 1 februarie 2022, 9:33 AM | Naţional

  0

  Începând cu 1 februarie intră în vigoare OUG nr. 3/ 2022 care cuprinde noile măsuri privind compensarea facturilor la energie. Schema de sprijin rămâne valabilă până la 31 martie 2022 și vizează plata facturilor la energie și gaze atât pentru persoanele fizice, cât și pentru companii, scrie HotNews.

  Schimbările aduse în cazul populației

  În cazul facturii la curentul electric, „nimeni nu va plăti mai mult de 0,80 lei pe kwh pentru energie electrică, indiferent de consum. Pentru consumatorii casnici cu un consum de până la 500 kwh energie electrică se vor plăti 0,68 de lei pentru kWh la energia electrică”, potrivit afirmațiilor premierului, Nicolae Ciucă.

  În plus, va fi acordată o compensație în valoare de cel mult 0,29 lei/kWh, în cazul în care consumul nu depășește 514,9 kwh, potrivit Anexei din Ordonanță, compensația fiind acordată până la un nivel al prețului de 0,68 lei/kWh.

  În cazul facturii la gaze, „nimeni nu va plăti mai mult de 0,31 lei/kwh pentru kwh pentru gaze naturale indiferent de consum. Pentru consumatorii casnici cu un consum de până la 300 metri cubi gaze naturale se va plăti circa 0,22 bani pentru gaze naturale cu toate taxele incluse”, a spus Ciucă.

  Citește continuarea pe hotnews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.