marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  De acum, diriginții nu mai au voie să întrebe unde lucrează părinții

  de Andreea Daniela B. | 27 august 2021, 1:25 PM | Educaţie

  0

  Până acum, la începutul anului școlar elevii erau întrebăți unde lucrează părinții. Acest lucru este unul obișnuit și cu care elevii au fost învățați indiferent de generație. Ei bine, conform unui document care a ajuns și în mâinile jurnaliștilor Special Arad, această practică este oficial interzisă începând cu noul an școlar.

  Începând cu anul școlar 2021-2022, profesorii diriginți și învățătorii nu vor solicita, colecta și prelucra informații cu privire la locul de muncă, ocupația sau profesia părinților sau al reprezentanților legali ai elevilor.

  Respectând prevederide GDPR și prevederile Legii nr. 190 din 18 iulie 2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE), în fila corespunzătoare a catalogului vor rămâne necompletate rubricile dedicate locului de muncă al părinților, dacă aceste rebrici sunt prevăzute.

  Această solicitare vine în sprijinul asigurării echității și egalității de șanse, indiferent de contextul social și de statului socio-economic al familiei.

  Până la actualizarea actelor de studiu, profesorii diriginți și învățătorii vom completa doar rubricile referitoare la adresa și numărul de contact al părinților sau reprezentanților legali al elevilor„, se arată în document.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.