duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  David Popovici, a cincea medalie de aur la Campionatele Naționale. S-a calificat la Jocurile Olimpice 2024

  de Special Arad | 8 aprilie 2023, 8:46 PM | Sport

  0

  David Popovici a câștigat, sâmbătă, a cincea medalie de aur la Campionatul Naţional de Înot pentru seniori, tineret și juniori, el impunându-se în proba de 100 m liber şi, totodată, reușind baremul pentru Jocurile Olimpice din 2024.

  Popovici a fost cronometrat cu timpul 47.61. Pe locul doi s-a clasat Constantin Stoica (49.98), iar pe trei a terminat Patrick Sebastian Dinu (50.13).

  Am reuşit să fac astăzi pentru că mi-am propus. Nu e nicio grabă, aşa am spus zilele trecute. Atunci când nu-ţi doreşti ceva cu orice preţ reuşeşti să atingi. Îmi propun foarte multe. Nu mi-am propus nimic încă pentru Paris. La fiecare competiţie ne propunem eu şi antrenorul meu doar să fim ignoranţi faţă de limite”, a spus Popovici după cursă.

  Comitetul Olimpic Român a fost primul care a reacționat, felicitându-l pe David pe o pagina de socializare:

  „David Popovici s-a calificat la JO Paris 2024!

  Cel mai rapid înotător al planetei la 100 m liber, David Popovici a reușit să își câștige biletul pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 în proba regină de 100 m liber, cea în care deține titlul mondial și recordul lumii.
  La Campionatele Naționale 2023, de la Otopeni, David a fost cronometrat la 100 m liber cu 47.61 secunde, sub baremul de calificare olimpic (48.34).
  David este al doilea sportiv al Team Romania care îndeplinește baremul de calificare pentru JO Paris 2024, după atleta Delvine Relin Meringor (maraton). Este a doua ediție de Jocuri Olimpice pentru David Popovici, după JO Tokyo 2020.
  Felicitări David! Ție și antrenorului Adrian Rădulescu, precum și echipei din spatele succeselor tale!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.