sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  David Popovici a fost învins la campionatele naționale de natație! E prima înfrângere din anul 2022

  de - | 13 noiembrie 2022, 9:29 AM | Sport

  0

  David Popovici a câștigat doar argintul la Campionatul Național de înot în bazin scurt, de la Otopeni. În proba de 100 de metri mixt, înotătorul în vârstă de 18 ani a fost devansat de către Daniel Martin. Deținătorul recordului mondial în proba de 100 metri liber a declarat că astfel de dușuri reci îi sunt folositoare.

  În zilele trecute de concurs, David Popovici a reușit a reușit să obțină două medalii de aur, una la 100 de metri liber, cealaltă la 200 de metri liber. Sâmbătă, superînotătorul care a uimit întreaga planetă a luat startul la proba de 100 de metri mixt de la Campionatul Național în bazin scurt.

  Dublul campion mondial și european a pierdut însă prima poziție, fiind devansat de Daniel Martin, sportiv la CS Farul Constanța. Medalia de bronz a fost obținută de către Patrick Sebastian Dinu, tot de la echipa de la malul mării, scrie adevarul.ro.

  Mi-am dorit să câștig, însă trebuie să învăț să și pierd din când în când. E o probă la care sunt nou. Nu sunt bun chiar la toate. Mă face să-mi fie din nou «foame», în caz că m-am culcat cumva pe o ureche. Îmi reamintește că «vezi, nu ești bun chiar la toate»”, a declarat David Popovici după cursă. Pentru David urmează proba de 400 de metri liber, care este programată duminică.

  martin

  FOTO: Daniel Martin

  Daniel Martin, care a reușit ceea ce alți mari înotători ai lumii nu au putut – să-l bată într-o probă individuală pe David Popovici – , a declarat pentru Digi24: „Primul titlu a fost la 50 de metri fluture, urmat de un loc 2 la 100 m spate. Acum, mă bucur că am reușit să câștig, cu o diferență foarte mică între mine și David. Ca sportiv, deja pot să spun că se clasează între titanii lumii. Nu pot să spun că mă raportez la valoarea lui, pentru performanța mea, pentru că am și eu o carieră în spate”, scrie adevarul.ro.

  Campionatul Național, proba de 100 de metri mixt:

  D. Martin 53,41 secunde

  D. Popovici 53,47

  P. Dinu 54,78

  David Popovici nu pierduse nici o cursă individuală în acest an!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.