Data de emitere a noilor buletine cu microcip NU a fost încă stabilită

  de Special Arad | 8 April 2014, 6:29 PM | Naţional

  0

  Noile documente de identitate ar fi trebuit puse în circulație începând din 1 aprilie 2014, conform prevederilor legale în vigoare. Cu toate acestea, însă, cetățenii ar putea să nu-și primească prea curând buletinele electronice, întrucât modelele acestora nu au fost încă aprobate și nici publicate în Monitorul Oficial. Mai mult decât atât, nu a fost stabilită momentan nici data pentru emiterea primei cărți electronice de identitate și nici data la care vor fi puși în legalitate, au precizat pentru AvocatNet.ro reprezentanții Direcției pentru Evidența Persoanelor.

  Noi reglementări în ceea ce privește eliberarea noilor documente de identitate au fost adoptate în vara anului 2013 de parlamentari, modificările fiind cuprinse de Legea nr. 235/2013.

  Cu toate acestea, însă, deși perioada pilot s-a încheiat, autoritățile nu sunt încă pregătite pentru emiterea primelor cărți electronice de identitate.

  De asemenea, potrivit declarațiilor recente ale DEPABD, emiterea cărților de identitate va începe într-un singur loc, într-un singur județ, ele urmând a fi distribuite treptat, în termen de un an și jumătate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.