Dar fotbalul cu ce v-a greșit, de ce nu îl mai practicați? Academica Clinceni – UTA 2-0

  de Lucian Dănilă | 24 martie 2019, 1:57 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Fotbalul este un sport ciudat iar ierarhiile se schimbă foarte repede acolo unde lucrurile nu se fac cum trebuie. Altfel, mă întreb, cum s-a ajuns ca un meci în care se întâlnesc Academica Clinceni și UTA să o aibe drept favorită pe echipa din comuna din județul Ilfov?

  În urmă cu trei ani, UTA câștiga la Clinceni cu 3-0 și venea din postura de nou promovată. Acum doi ani, în primăvara anului 2017, UTA a câștigat cu 6-0 pe același teren, meci în care Adrian Petre a marcat patru goluri. În toamna aceluiași an, UTA câștiga din nou pe terenul din Clinceni cu 3-0 și, pentru arădeni, Clinceniul părea adversarul favorit. În trei partide disputate de UTA la Clinceni a adunat 9 puncte și avea golaveraj de 12-0. Pare incredibil, dar și mai incredibil pare ceea ce s-a întâmplat după ultima victorie a arădenilor în Ilfov. Ce a urmat după acele meciuri? Clinceniul a venit la Șiria și a câștigat cu 3-1 un meci în care parcă nici nu a transpirat, în toamnă ne-a învins și pe „Motorul” cu 1-0, iar ieri, la Clinceni, Academica a bătut iar UTA, cu 2-0, după un meci în care Bătrâna Doamnă chiar a părut o babă. Arădenii nu au avut nici o ocazie de gol!

  În perioada trecută de la prima victorie a arădenilor la Clinceni și până acum, UTA a încasat cel puțin un milion de euro din vânzarea lui Dennis Man și a lui Adrian Petre, plus alte milioane primite de la Primărie. S-au făcut transferuri cu nemiluita, s-a căutat formula perfectă, dar la ce s-a ajuns? UTA luptă de doi ani să se salveze de la retrogradarea în Liga a 3-a, iar Clinceniul se bate la promovare! Pare noaptea minții, dar nu e… Este chiar realitatea.

  Jucătorii conduși de pe banca tehnică de Cristian Păcurar au părut, ieri, certați cu meseria lor, păreau certați cu fotbalul. Dar cu ce v-a greșit fotbalul, de ce nu îl mai practicați? Asta în condițiile în care, pe hârtie, UTA se prezenta la meci cu o echipă în care erau Ionuț Neagu – fost campion național cu Oțelul, jucător de Champions League, Ciucur, cel care în urmă cu câțiva ani marca un gol incredibil la Braga și ducea Pandurii în grupele Europa League, Melinte care a evoluat în cariera sa sute de meciuri în Liga 1 și a evoluat chiar și în Serie A la Palermo alături de celebrul Cavani, de Miccoli sau Goian. În tricoul echipei arădene mai erau îmbrăcați Șeroni, și el cu zeci de meciuri în prima ligă, Kanda, unul dintre cei mai buni jucători din Liga a 2-a din ultimii ani, dar și localnicii Cipri Rus, Iuga, Copaci sau Costin… Toți cei înșirați mai sus parcă și-au șters din memorie toate datele privitoare la fotbal. UTA nu a jucat nimic ieri la Clinceni. O echipă atât de experimentată dacă luăm în considerare numele jucătorilor, nu a fost în stare să-și creeze vreo ocazie în fața unei echipe care îi are în componență pe Răuță, Șut, Dobrescu sau Pațurcă. Ați auzit de ei?

  Tot auzim de doi ani că UTA pregătește în liniște sezonul următor în care se dorește promovarea. Păi s-a făcut atât de liniște încât actualii purtători de tricouri roș-albe au cam uitat că sunt fotbaliști. După umilința cu Luceafărul ne așteptam la o tresărire de orgoliu, dar nu a mai venit. Neagu joacă la alibii la mijlocul terenului, Cristian Melinte care juca fundaș lateral la începutul carierei, apoi fundaș central, a ajuns să fie coordonatorul echipei arădene, dar din prea multă dorință nu face bine nici faza de atac și nici pe cea de „închizător”. Kanda ori nu este folosit pe postul pe care dă randamentul cel mai bun, ori și-a uitat stick-ul cu date despre fotbal la Călărași. Asta ca să ne referim la jucătorii aduși în această iarnă. Că tot „nimic” scrie pentru meciul de ieri și la prestațiile lui Iuga, Copaci, Rus, sau a „centralilor” El Hasni și Șeroni.  Bodea a apărat și el cât a putut apăra, fiind din nou singurul cu notă de trecere.

  Academica Clinceni nu a părut deloc o echipă de speriat. Gruparea din Ilfov ne amenința cu Gliga, un jucător sub greutate care nu cred că are 57 de kilograme încălțat, cu Pațurcă, cu Barbu și alți jucători care, dacă promovează pe prima scenă, nu fac 6 puncte în Liga 1.

  Golurile au fost marcate pe final de meci. Barbu a fructificat un penalty în minutul 76 după un fault discutabil al lui Iuga asupra lui Buziuc și pen Pațurcă care parcă a fost invitat să tragă la poartă în minutul 88, acesta învingându-l pe Bodea cu un șut în vinclu de la 16 metri.

  „Ne-am așteptat să avem un joc greu. Cunoscând echipa adversă și știind posibilitățile noastre fizice actuale, am lăsat inițiativa deliberat. Dar îmi doream mai mult la fazele de recuperarea a mingii și să punem probleme în atac, unde am fost moi și previzibili”, a notat Cristi Păcurar, care s-a văzut nevoit să abordeze meciul fără David Miculescu, juniorul s-a îmbolnăvit cu două zile înaintea meciului.

  Primul gol al Academicii a venit dintr-un penalty discutabil. ”Încă nu am văzut reluarea, dar știu că e al treilea penalty în două etape dictat contra noastră. Până atunci, Clinceniul nu a avut ocazii, doar situații. Am cerut la pauză să stăm mai sus, am dorit să vin cu schimbări ofensive, dar s-a făcut acel penalty. Am încercat să aducem forță în ofensivă prin urcarea lui Șeroni, însă a venit acel euro-gol de 2-0” (Cristian Păcurar, antrenor secund UTA Arad, după meci)

  Academica: Oct. Vâlceanu – Fl. Achim, Andr. Răuţă, Patriche, Mih. Dobrescu – Şut, Bg. Barbu – Vl. Mihalcea (Cr. Dumitru 46′), Nicola (Gliga 61′), Vas. Olariu (Paţurcă 79′) – Al. Buziuc

  Rezerve neutilizate: Ureche – Găină, Mitrov, Marrone

  Antrenor: Ilie Poenaru

  UTA: Bodea – R. Iuga, El Hasni, Şeroni, Copaci – Melinte, I. Neagu – Cr. Costin (Dav. Popa 79′), Kanda (Cr. Matei 86′), Ciucur –  Cip. Rus

  Rezerve neutilizate: Orlic – Rz. Ivan, Hrezdac, Isac

  Antrenor secund: Cristian Păcurar

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.