miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Daniela, Cătă și Tery din Arad. Cei trei care au speriat autoritățile în asemenea hal încât „arta” lor dăinuie și acum

  de Mihai Todoca | 22 septembrie 2022, 1:24 PM | Blogul Special Arad | Recomandările editorilor

  0

  (foto: „Uite așa! Uite așa dorm pe ei”, ne spune Costeluș...)

  E o săptămână? E o săptămână, nu-i așa? Așa cred. E o săptămână de când a fost pozată statuia din Piața Avram Iancu, mâzgălită de niște teribiliști. Nu mai comentăm gestul persoanelor „tulburate” din punct de vedere al educației, e plină lumea de ei, în privința lor ne rezumăm doar la a le aduce aminte o vorbă: „numele măgarilor pe toate gardurile”.

  Ceea ce dorim să scoatem în evidență este faptul că de o săptămână! autoritățile locale nu au curățat grupul statuar.

  E absolut penibil să lași ditamai statuia în halul în care arată acum. Este într-o zonă intens circulată, în mijlocul pieței. Colegii noștri din presa locală au semnalat situația, există pe facebook mai multe postări cu statuia vandalizată, dar nici o reacție din partea autorităților. De ce?

  De ce nu a fost nimeni în stare, timp de o săptămână, să meargă și să curețe locul? E o treabă de o oră. O oră maxim.

  Iar cu Poliția Locală suntem lămuriți în ceea ce privește patrularea lor pe strada Mețianu și implicit Piața Avram Iancu. Lasă mașina pe avarii pe banda 1, se duc până în capăt, apoi revin la mașina și pleacă. Zona aceea este arhicunoscută că e „diversă”, în special pe timpul nopții.

  Dormiți domnilor, dormiți. Dormiți pe voi, iar orașul devine tot mai dezgustător la privire. O oră nu ați putut acorda Monumentului Ostașului Român, când ei v-au dat viața lor. Halal recunoștință din partea unor oameni care an de an sunt patrioți din cale-afară, pozându-se la Sărbătoarea Națională de la Țebea.

  Pe deasupra, grupul statuar este și ocrotit prin: HCJ nr.53/2001 în MOCJA, X, nr. 2/2001, pag. 45, poz.10 ; HCLM nr. 196/99.

  Mai multe informații, cât și un istoric al monumentului AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.