sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dan Diaconescu, lăsat sărac lipit după ce a pierdut procesul cu un fost finanțator al clubului UTA!

  de Lucian Dănilă | 27 octombrie 2019, 7:27 PM | Naţional

  0

  Vi-l mai aduceți aminte pe Dan Diaconescu? Sunt convins că majoritatea românilor și-l amintesc pe cel care ținea sute de mii de români treji în toiul nopții pentru emisiuni demne de… noaptea minții.

  Diaconescu a „otevizat” România, Diaconescu a fost cel care a „elodizat” această țara prin acele emisiuni pe care le făcea împreună cu Luis Lazarus și subiectul era unul singur: Elodia. Diaconescu a fost cel aruncat în pubela de gunoi chiar în cadrul emisiunii sale, o regie ieftină și de prost gust care l-a avut în prim plan pe Tolea Ciumac.

  Toate acestea l-au transformat pe Dan Diaconescu într-un om bogat. Din garsoniera în care își făcea emisiunile, Diaconescu a făcut bani cât să își permită multe, multe terenuri, dar și să circule la volanul unui Rolls Royce. Dan Diaconescu s-a dorit președintele României, dar s-a dorit și patron al fabricii Oltchim, din Râmnicu Vâlcea. Nu a reușit nici una, nici alta…

  A sfârșit prin a fi condamnat la închisoare în martie 2015. A fost condamnat defintiv la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare pentru șantajarea lui Ioan Moț, fostul primar al comunei Zărand din județul Arad, dar și a omului de afaceri Paul Petru Țîrdea. Ridicat de polițiști de la locuința sa, findatorul OTV și al Partidului PPDD, a declarat că i-au închis televiziunile, partidul și în cele din urmă și pe el.

  Dar de Marius Locic vă mai aduceți aminte? A venit la Arad în anul 2004 și promitea că va duce UTA în cupele europene. L-a adus antrenor pe Ilie Stan și jucători ca Jean Vlădoiu sau Orlando. Nu au făcut prea mulți pureci nici unul dintre ei la Arad. Locic a plecat, Ilie Stan a demisionat, iar Vlădoiu și Orlando au dat bir cu fugiții de la echipă încă din timpul campionatului. Eșec total…

  Între timp, viața omului de afaceri Marius Locic a fost plină de tumult. A fost condamnat definitiv în aprilie 2014 la patru ani de închisoare în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie alături de senatorul Cătălin Voicu. Magistrații Judecătoriei Găești au decis că Marius Locic poate fi eliberat condiționat din închisoare după ce a executat doi ani şi patru luni din pedeapsa de patru ani de închisoare.

  Dar iată ce spune portalul capital.ro despre cum l-a lăsat Locic sărac pe Dan Diaconescu:

  „Dan Diaconescu a pierdut 9 proprietăți, printre acestea numărându-se inclusiv sediul OTV din Bulevardul Preciziei, ca urmare a unei sentințe judecătorești date anul acesta.

  Instanța de judecată a hotărât ca cele nouă terenuri pe care Dan Diaconescu le-a achiziționat în anul 2009 să fie înapoiate vânzătorului de atunci, o companie care aparține omului de afaceri Marius Logic.

  Ca urmare a acestei decizii, celelalte instituții și companii, printre care ANAF și două bănci, care mai aveau de recuperat bani de la fostul om de televiziune, se găsesc practic în imposibilitatea de a mai recupera ceva, Diaconescu nemai fiind proprietarul terenurilor pe care creditorii vroiau să le execute silit”.

  Aceste terenuri reprezentau cea mai mare partea a averii lui, e posibil să mai fi rămas cu două terenuri, unul în București și unul în comuna Babana, pe care nu le-a vizat sentința

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.