Dan Diaconescu, lăsat sărac lipit după ce a pierdut procesul cu un fost finanțator al clubului UTA!

  de Lucian Dănilă | 27 octombrie 2019, 7:27 PM | Naţional

  0

  Vi-l mai aduceți aminte pe Dan Diaconescu? Sunt convins că majoritatea românilor și-l amintesc pe cel care ținea sute de mii de români treji în toiul nopții pentru emisiuni demne de… noaptea minții.

  Diaconescu a „otevizat” România, Diaconescu a fost cel care a „elodizat” această țara prin acele emisiuni pe care le făcea împreună cu Luis Lazarus și subiectul era unul singur: Elodia. Diaconescu a fost cel aruncat în pubela de gunoi chiar în cadrul emisiunii sale, o regie ieftină și de prost gust care l-a avut în prim plan pe Tolea Ciumac.

  Toate acestea l-au transformat pe Dan Diaconescu într-un om bogat. Din garsoniera în care își făcea emisiunile, Diaconescu a făcut bani cât să își permită multe, multe terenuri, dar și să circule la volanul unui Rolls Royce. Dan Diaconescu s-a dorit președintele României, dar s-a dorit și patron al fabricii Oltchim, din Râmnicu Vâlcea. Nu a reușit nici una, nici alta…

  A sfârșit prin a fi condamnat la închisoare în martie 2015. A fost condamnat defintiv la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare pentru șantajarea lui Ioan Moț, fostul primar al comunei Zărand din județul Arad, dar și a omului de afaceri Paul Petru Țîrdea. Ridicat de polițiști de la locuința sa, findatorul OTV și al Partidului PPDD, a declarat că i-au închis televiziunile, partidul și în cele din urmă și pe el.

  Dar de Marius Locic vă mai aduceți aminte? A venit la Arad în anul 2004 și promitea că va duce UTA în cupele europene. L-a adus antrenor pe Ilie Stan și jucători ca Jean Vlădoiu sau Orlando. Nu au făcut prea mulți pureci nici unul dintre ei la Arad. Locic a plecat, Ilie Stan a demisionat, iar Vlădoiu și Orlando au dat bir cu fugiții de la echipă încă din timpul campionatului. Eșec total…

  Între timp, viața omului de afaceri Marius Locic a fost plină de tumult. A fost condamnat definitiv în aprilie 2014 la patru ani de închisoare în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie alături de senatorul Cătălin Voicu. Magistrații Judecătoriei Găești au decis că Marius Locic poate fi eliberat condiționat din închisoare după ce a executat doi ani şi patru luni din pedeapsa de patru ani de închisoare.

  Dar iată ce spune portalul capital.ro despre cum l-a lăsat Locic sărac pe Dan Diaconescu:

  „Dan Diaconescu a pierdut 9 proprietăți, printre acestea numărându-se inclusiv sediul OTV din Bulevardul Preciziei, ca urmare a unei sentințe judecătorești date anul acesta.

  Instanța de judecată a hotărât ca cele nouă terenuri pe care Dan Diaconescu le-a achiziționat în anul 2009 să fie înapoiate vânzătorului de atunci, o companie care aparține omului de afaceri Marius Logic.

  Ca urmare a acestei decizii, celelalte instituții și companii, printre care ANAF și două bănci, care mai aveau de recuperat bani de la fostul om de televiziune, se găsesc practic în imposibilitatea de a mai recupera ceva, Diaconescu nemai fiind proprietarul terenurilor pe care creditorii vroiau să le execute silit”.

  Aceste terenuri reprezentau cea mai mare partea a averii lui, e posibil să mai fi rămas cu două terenuri, unul în București și unul în comuna Babana, pe care nu le-a vizat sentința

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.