Dâmboviţa şi Prahova, din nou sub ape

  de Special Arad | 19 April 2014, 2:28 PM | Naţional

  0

  Zeci de gospodării din judeţele Dâmboviţa şi Prahova au fost inundate în urma ploilor torenţiale, mai multe persoane fiind salvate de pompieri din calea apelor, scrie Mediafax.

  Prahova: Zeci de gospodării inundate, trei persoane şi 700 de animale salvate din calea apelor

  Ploile torenţiale au inundat zeci de gospodării în mai multe oraşe şi comune prahovene, pompierii intervenind pentru salvarea a peste 700 de animale din zonele afectate de inundaţii şi pentru evacuarea a trei persoane prinse între ape, pe o insuliţă formată în mijlocul apelor revărsate ale unui râu.

  Ploile torenţiale din ultima perioadă au provocat inundaţii în mai multe localităţi din judeţul Prahova, unde pompierii au fost solicitaţi pentru evacuarea apei, dar şi pentru salvarea a trei persoane şi peste 700 de animale.

  Potrivit unui bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din trei case inundate în Ploieşti, Boldeşti Scăieni şi Berceni.

  De asemenea, au fost inundate 23 de gospodării în Ploieşti, Câmpina, Vălenii de Munte, Bărcăneşti, Dârvari, Valea Călugărească, Ceptura, Corlăteşti, Bucov, Breaza, Filipeşti de Târg, Berceni şi Lipăneşti.

  Apa a pătruns şi într-o hală de producție a unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea Brătăşanca.

  Totodată, pompierii prahoveni au intervenit cu o barcă pneumatică pentru salvarea a trei bărbaţi care au rămas blocaţi pe o insuliţă între apele revărsate ale râului Cricovul Dulce, dar şi pentru salvarea a 725 de animale din calea apelor revărsate.

  Dâmboviţa: Sute de familii primesc apă cu cisterna după ce fântânile au fost inundate

  Sute de familii din comuna Răscăeţi, judeţul Dâmboviţa, vor primi apă potabilă cu cisterna, după ce apele a două pâraie au ieşit din matcă în urma precipitaţiilor abundente şi au afectat 30 de fântâni, inundând, de asemenea, 80 de gospodării din două sate.

  Pâraiele Holboca şi Jirnov, care traversează comuna Răscăeţi, din judeţul Dâmboviţa, au ieşit din matcă în urma ploilor torenţiale şi au inundat 80 de gospodării din satele Răscăeţi şi Vultureanca, afectând, de asemenea, 30 de fântâni care nu mai pot fi folosite pentru alimentarea cu apă potabilă a populaţiei, anunţă Prefectura Dâmboviţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  În aceste condiţii, autorităţile din Dâmboviţa au decis ca în perioada următoare populaţia comunei Răscăeţi să primească apă potabilă cu cisternele, transportul şi distribuirea urmând a fi coordonate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

  Localnicii vor mai primi 300 de sticle de apă îmbuteliată distribuite de Crucea Roşie Dâmboviţa.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.