„Dai banul și te scap!” Un comisar șef din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, acuzat de luare de mită

  de - | 19 mai 2017, 8:43 AM | Naţional

  0

  Procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar faţă de Laurenţiu-Nicolae Popescu, comisar şef cu funcţia de instructor superior în cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, pentru luare de mită în formă continuată, după ce a primit foloase de la un student ca să nu fie sancţionat disciplinar.

  Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2015 – mai 2017, Laurenţiu Popescu, în calitate de instructor superior – şef an învăţământ, a pretins şi primit de la un student, martor în cauză, foloase necuvenite de aproximativ 800 lei.

  “Produsele respective au fost pretinse şi primite de inculpat în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, respectiv neefectuarea demersurilor pentru sancţionarea studentului în legătură cu săvârşirea unor abateri disciplinare”, susţin procurorii.

  Pe timpul cât se află sub control judiciar, el trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească teritoriul României; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar; să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv aceea de instructor superior în cadrul Academiei de Poliţie; să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

  sursa: stiripesurse

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.