sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Scandalul toxiinfecțiilor alimentare de la Academia de Poliție: „Referitor la imaginile apărute în spațiul online, se fac verificări”

  de - | 18 noiembrie 2023, 2:06 PM | Naţional

  0

  (foto: Sindicatul Europol/Facebook)

  Academia de Poliție a confirmat că problemele studenților au continuat și după noaptea de 14/15 noiembrie, când peste 50 de tineri au ajuns la Institutul „Matei Balș”. După ce studenții au prin curaj și au transmis imagini mai multor lideri de sindicat, conducerea a luat și alte măsuri, menționate într-un răspuns transmis către „Adevărul”.

  Studenții Academiei de Poliție s-au plâns că au continuat să primească mâncare proastă chiar și după ce 57 dintre ei au acuzat probleme digestive și au ajuns la spital. În fotografiile transmise de studenți, chiar la o zi după evenimente, către mai mulți lideri de sindicat, se observă viermi în cartofii din ciorbă. Tot studenții au transmis un scurt video în care se observă cum un șobolan se plimbă nestingherit pe lângă pubela din curte.

  Aceleași fotografii ar fi fost prezentate și unui reprezentant al Academiei, responsabil de partea de cantină, care i-a băgat pe studenți în ședință. Acesta mai întâi a pus la îndoială faptul că fotografiile ar fi reale, sugerând că se pot edita, în cele din urmă încercând să-i convingă pe studenți că alimentele vin în pungi, anumite produse sunt prefierte, și că nu poate fi controlată fiecare bucățică de cartof.

  Problemele digestive ar putea, în schimb, să apară și ca urmare a faptului că studenții nu mănâncă doar de la cantina instituției, ci își comandă mâncare și din afară, li s-ar fi spus studenților în respectiva ședință.

  După evenimentele din noaptea de 14/15 noiembrie 2023, preocuparea oficialilor din cadrul Academiei, acuză studenții, ar fi fost să descopere cum au ajuns informațiile și imaginile în mass-media, nicidecum să se identifice sursa toxiinfecției alimentare.

  „Credeți că cu pozele voastre s-a rezolvat ceva? Credeți că se va rezolva ceva?”, ar fi fost certați studenții, băgați de urgență în ședință. Acestora li s-a recomandat ca în situațiile în care se confruntă cu probleme să le raporteze direct ofițerului de serviciu sau comandanților.

  „La cabinet ni s-a zis că suntem niște <prostituate care cine știe pe unde au umblat și au luat boli> și acum venim la ei să ne trateze”, s-au plâns studenții. „… a zis că și din cauza bărbii ne-a fost rău, că barba reține microbi”, este un alt mesaj ajuns de la studenți la liderul sindicatului OLTPOL, Cristel Ioțu, cel care a sesizat problema în dimineața zilei de miercuri.

  Reprezentanții Academiei de Poliție „Alexandru Ion Cuza” confirmă că studenții au continuat să se simtă rău și după ziua de miercuri, peste 20 de persoane fiind consultate de medic. Printre măsurile adoptate de instituție după acest eveniment se numără permanentizarea serviciului medical în instituție, dar și adoptarea unor „măsuri suplimentare de igienizare a spațiilor de cazare, de servire a mesei și a celor destinate ca săli de clasă”.

  În urma publicării imaginilor cu mâncarea cu viermi și a cadrelor cu șobolanul care se plimbă nestingherit se fac verificări, se precizează în răspunsul transmis la solicitarea „Adevărul”, fără a se detalia dacă verificările au ca scop să se stabilească dacă imaginile au fost făcute cu adevărat în cantina instituției, respectiv în curte, sau să se identifice cum au ajuns acestea în spațiul public.

  sursa: Adevărul

  Citește și: Încep înscrierile pentru concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.