duminicã, 26 mai, 2024

Special Arad Logo

  Dacia prezintă astăzi primul său model de mașină electrică | Video

  de - | 3 martie 2020, 8:28 AM | Auto

  0

  Dacia va prezenta marți primul său model de mașină electrică, compania postând în acest sens un mesaj pe contul de Facebook, care anunță „r-EV-oluția Dacia începe mâine”.

  Compania anunța în urmă cu două săptămâni că va prezenta, în premieră mondială, cea mai accesibilă mașină de oraș 100% electrică de pe piață, pe 3 martie.

  Prezentarea urma să aibă loc în cadrul Salonului auto de la Geneva, care a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus. În acest moment, nu este clar unde și cum va avea loc prezentarea.

  Postarea rulează o secvență video cu câteva elemente ale noii mașini.

  Conform unor informații mai vechi, cel mai probabil scenariu pentru Dacia este ca modelul Renault K-ZE, lansat în China, să fie adaptat pieţei europene. Modelul a fost prezentat în septembrie 2018 în cadrul Salonului Auto de la Paris pentru a fi lansat pe pieţele emergente. Maşina ar putea costa circa 15-20.000 de euro.

  Francezii mai au în portofoliu modelul ZOE, care are un preţ de la circa 30.000 de euro cu TVA. Cu o maşină de 20.000 de euro şi un volum anual de 50.000 de unităţi, Dacia ar produce anual maşini electrice de un miliard de euro.

  Sursa: europafm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.