Dacia prezintă astăzi primul său model de mașină electrică | Video

  de - | 3 martie 2020, 8:28 AM | Auto

  0

  Dacia va prezenta marți primul său model de mașină electrică, compania postând în acest sens un mesaj pe contul de Facebook, care anunță „r-EV-oluția Dacia începe mâine”.

  Compania anunța în urmă cu două săptămâni că va prezenta, în premieră mondială, cea mai accesibilă mașină de oraș 100% electrică de pe piață, pe 3 martie.

  Prezentarea urma să aibă loc în cadrul Salonului auto de la Geneva, care a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus. În acest moment, nu este clar unde și cum va avea loc prezentarea.

  Postarea rulează o secvență video cu câteva elemente ale noii mașini.

  Conform unor informații mai vechi, cel mai probabil scenariu pentru Dacia este ca modelul Renault K-ZE, lansat în China, să fie adaptat pieţei europene. Modelul a fost prezentat în septembrie 2018 în cadrul Salonului Auto de la Paris pentru a fi lansat pe pieţele emergente. Maşina ar putea costa circa 15-20.000 de euro.

  Francezii mai au în portofoliu modelul ZOE, care are un preţ de la circa 30.000 de euro cu TVA. Cu o maşină de 20.000 de euro şi un volum anual de 50.000 de unităţi, Dacia ar produce anual maşini electrice de un miliard de euro.

  Sursa: europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.