vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Dacia a depășit Volkswagen la vânzări, în Franța

  de - | 6 iulie 2018, 6:59 PM | Auto

  0

  Dacia Duster (foto: Digi24)

  Uzina Dacia de la Mioveni îşi continuă creşterea. A produs în prima jumătate a anului aproape 176 de mii de vehicule, cu 3,2% mai multe comparativ cu perioada similară din 2017, potrivit datelor ACAROM, citate de Digi24.

  Pe primul loc se află Dacia Duster, semn că cel mai nou model al constructorului auto autohton este la mare căutare. Duster este urmat de Sandero, Logan şi modelul Logan MCV. La aceste modele se mai adaugă şi peste 20 de mii de caroserii semi asamblate care merg în Algeria.

  În ceea ce priveşte înmatriculările, Dacia este unul dintre principalii contributori la creşterea substanţială de care a avut parte România. În primele 5 luni, au fost înmatriculate aproape 12.600 de autoturisme noi marca Dacia, o creştere de aproape 40 de procente.

  Dacia a încheiat cea mai bună jumătate de an de când este prezentă pe piaţa din Franţa. A obţinut un rezultat record de 77.700 de maşini vândute, în creştere cu peste 20 de procente faţă de anul trecut, potrivit informaţiilor Profit.ro.

  Marca românească a reuşit astfel să urce la o cotă de piaţă de 6,5% în Hexagon, depăşind chiar şi Volkswagen, care este cea mai vândută marcă din Europa. Practic, acum se poate spune că Dacia a devenit marcă franceză, urcând pe locul patru după cele trei celebre branduri – Renault, Citroen şi Peugeot.

  Şi la nivelul Uniunii Europene, Dacia a prins viteză. A înregistrat o creştere de peste 17% după primele 5 luni şi a ajuns la aproape 226 de mii de autovehicule vândute, de asemenea un volum record pentru marca românească.

  Sursa: Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.