joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Dacă Parlamentul aprobă, starea de alertă se prelungește cu 30 de zile. Se permit și slujbele în biserici

  de - | 16 iunie 2020, 5:33 PM | Politikos

  0

  Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că CNSU a adoptat, în unanimitate, o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul țării pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 17 iunie 2020, informează Europa FM.

  Măsura trebuie încuviinţată de Parlament.

  ALDE și Pro România votează împotrivă.

  USR și UDMR nu au spus încă pentru ce variantă optează.

  Orban a precizat că se va permite și reluarea oficierea slujbelor în biserici, dar cu respectarea unor reguli.

  „Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor. O precizare: Noi nu am închis bisericile, ele au fost deschise. Va fi un număr restrâns de credincioși permis în interiorul bisericilor”.

  Orban a mai spus că față de situația existentă, a fost luată decizia de a face o nouă relaxare a restricțiilor, în conformitate cu decizia adoptată vineri.

  Astfel, se va permite desfășurarea activităților în mall-uri, cu excepția cinematrografelor, restaurantelor și sălilor de jocuri, se va relua activitatea sălilor de fitness, se reia activitatea în after-school-uri și grădinițe pe perioada verii, precum și reluarea jocurilor de noroc.

  Sursa: europafm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.