sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dacă la Hațeg este o rezervație de zimbri, la Arad avem una înfloritoare de bizoni

  de Mihai Todoca | 6 septembrie 2016, 4:03 PM | Strada

  2

  Toamna se numără bobocii. Noi numărăm, în schimb, bizonii. Eh, fiecare cu hobby-ul lui. Pe bulevardul Revoluției, colț cu strada 1 Decembrie 1918, nu mai puțin de 4 mașini au fost parcate ad-hoc. Doar că nu au ocupat locuri de parcare, da’ de unde! Au ocupat tot ce-a mai rămas din Wilma, trotuar, trecerea de pietoni, parte carosabilă…

  Acestea sunt după cum urmează: prima mașină cu numere de București- parcată pe carosabil, a doua mașină cu numere roșii de Arad- tot pe partea carosabilă, a treia mașină cu numere de Elveția- parcată pe trotuar ciupind și trecerea de pietoni și a patra mașină cu numere de Germania- parcată tot pe trecerea de pietoni, venind în ajutorul celei din Elveția pentru a bloca cu totul trecerea de pietoni.

  Problema parcărilor din Arad trebuie rezolvată odată pentru totdeauna. Indiferența cu care se tratează aceste nereguli duc la alte încălcări ale Codului Rutier, pentru că cei care comit aceste acte scapă nesancționați. Dacă merge o dată, merge și a doua oară și a treia până când devine o obișnuință, un reflex. Păcat că și indiferența a devenit exact același lucru: un reflex. Pe cine să dăm vina? Prima oară pe noi, pe cetățeni, pentru că noi avem primul contact cu aceste lucruri și nu facem nimic, doar comentăm și nu anunțăm organele în măsură să dispună niște amenzi, iar mai apoi organele abilitate.

  Aceste acțiuni ar fi o soluție care ar reteza capul Cerberului. Doar că acesta are 3 capete. Unul este latent (indiferența noastră), al doilea este pizmuitor (șoferii care devin ostili dacă cineva le atrage atenția), iar ultimul… ultimul este veșnic zâmbitor din Fălci.

  20160906_112659 20160906_112703 20160906_112719

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.