marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dacă îl ții în mână, rămâi fără permis chiar dacă nu vorbești! Atenție, este valabil și pentru bicicliști

  de Lucian Dănilă | 12 ianuarie 2019, 3:19 PM | Naţional

  0

  Multe, prea multe accidente s-au petrecut din cauza faptului că șoferii folosesc telefonul mobil în timp ce conduc. Au murit mulți oameni din cauza acestui gest, un gest care s-a dovedit ucigaș. Ne vine în minte groaznicul accident petrecut anul trecut în Ungaria când o întreagă familie, dar și alți 4-5 pasageri au murit pentru că șoferul făcea un… LIVE pe Facebook.

  Potrivit unui nou proiect de lege întocmit şi pus în dezbatere de Ministerul Afacerilor de Interne, șoferii care, în timpul deplasării, vor ţine în mână orice dispozitiv mobil vor fi sancţionaţi cu suspendarea permisului şi puncte amendă. Proiectul urmează să schimbe legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice şi va interzice atât ţinerea în mână a telefonului mobil, cât şi mânuirea oricărui dispozitiv prevăzut cu funcţie de înregistrare, foto sau de video, de exemplu tabletele sau ipod-urile, scrie hotnews.ro.

  Legislaţia actuală prevede faptul că „le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când se află în timpul mersului, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere»”. Noul proiect de lege va schimba prevederea cu „în timpul mersului, conducătorului de vehicul îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil, precum şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

  Persoanele care nu se vor conforma vor risca între 9 şi 20 de puncte amendă (clasa a IV-a) şi suspendarea permisului de conducere.

  Nici cei care nu sunt obligaţi să deţină permis de conducere nu sunt scutiţi de proiect. Chiar și bicicliştii vor fi sancţionaţi cu amendă în cazul nerespectării legii.

  Conform hotnews.ro, proiectul va fi supus dezbaterii publice timp de 20 de zile, iar dacă va fi aprobat acesta va urma să intre în vigoare la 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.