joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Cuvântul anului 2023 este „Rizz”, potrivit Oxford English Dictionary

  de - | 5 decembrie 2023, 2:45 PM | Internaţional

  0

  (foto: news.rthk.hk)

  Editorul celebrului dicţionar Oxford English a desemnat termenul argotic „rizz”, sinonim cu farmecul sau succesul în arta seducţiei, drept cuvântul anului 2023. Termenul a apărut pe reţelele de socializare şi a fost popularizat de actorul Tom Holland, scrie agenția AFP, citată de News.ro.

  Derivat probabil, într-o versiune prescurtată, din cuvântul carismă, „rizz” înseamnă „stil, farmec, seducţie, capacitatea de a atrage un partener romantic sau sexual”, potrivit Oxford University Press, care a dezvăluit luni cuvântul anului.

  Termenul, folosit acum şi în franceză, a apărut pentru prima dată pe reţelele de socializare în 2022, popularizat în special de streamerul american Kai Cenat, cu milioane de abonaţi pe platformele YouTube şi Twitch.

  Utilizarea sa a explodat începând din iunie anul trecut, după ce actorul Tom Holland, în vârstă de 27 de ani, starul din „Spider-Man”, l-a folosit într-un interviu pentru Buzzfeed. „Nu am deloc rizz”, a spus el.

  Site-urile şi aplicaţiile de întâlniri l-au folosit, de asemenea, în încercarea de a atrage utilizatori din „Generaţia Z”, grupul demografic născut între 1997 şi 2010, a precizat Oxford University Press într-un comunicat de presă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.