Cutremur în sistemul judiciar. Percheziții DNA la ofițerii corupți ai DGA, BCCO și IPJ

  de - | 18 august 2015, 10:05 AM | Naţional

  0

  Cutremur la vârf în sistemul judiciar din Prahova după ce Șeful Serviciului Județean Anticorupție, structură din cadrul Direcției Generale Anticorupție, Constantin Ispas, alături de adjunctul Inspectoratului Județean de Poliție, Adrian Rădulescu şi Emanuel Saghel, ofițer al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au fost reţinuţi, după câteva ore de audieri, de către procurorii DNA Ploieşti.

  Conform Agerpress, care citează surse judiciare, Constantin Ispas este cercetat pentru luare de mita, trafic de influenţă, spălare de bani, cercetare abuzivă, folosirea sau permiterea accesului unor persoane la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, dar şi acte de comerţ incompatibile cu funcţia pe care o deţine. Acesta a primit în mod repetat importante sume de bani de la doi suspecţi pentru a “speria” câţiva poliţişti care instrumentau un dosar de evaziunefiscală împotriva lor. În plus, acum 3 ani acesta ar fi avertizat un “om de bine” că îl paşte o percheziţie domiciliară.

  În aceeaşi cauză este urmărit şi ofiţerul BCCO Ploieşti, Emanuel Saghel, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă, şantaj, luare de mită şi folosirea sau permiterea accesului unor persoane la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Se pare că ofiţerul ar fi ameninţat, direct sau prin intermediul altor persoane, un jurnalist “incomod” pentru a încerca oprirea de la publicare a unor articole compromiţătoare la adresa lui. În plus, pentru bilete “all inclusive” la lojă, cu ocazia meciurilor jucate acasă de FC Petrolul Ploieşti, ofiţerul furniza informaţii din dosarele aflate în lucru.

  Ultimul cercetat în acest caz este Adrian Rădulescu, adjunctul şefului IJP Prahova, acesta fiind acuzat de obţinerea unor denunţuri folosindu-se de ameninţări. Rădulescu împreună cu Ispas s-au folosit de promisiuni şi ameninţări în anchetarea a trei persoane pe care le-au obligat astfel să formuleze mai multe denunţuri la adresa unor ofiţeri de poliţie care instrumentau un dosar penal.

  Cei trei au fost încarceraţi la Câmpina în arestul IJP Prahova.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.