duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Plantație de canabis întinsă pe mii de metri pătrați, supravegheată video la Timișoara. 8 persoane au fost reținute

  de - | 6 octombrie 2023, 12:54 PM | Regional

  1

  Polițiștii de la BCCO Timişoara, alături de DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara au pus în aplicare 11 mandate de percheziție, în județul Timiș, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Suspecţii ar fi întreţinut o adevărată plantaţie de canabis, care se întinde pe o suprafaţă de 3-4.000 de metri pătraţi. În urma percheziţiilor au fost ridicate peste jumătate de tonă de „marfă” pregătită de comercializare. Opt persoane au fost reţinute.

  „Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, şase persoane bănuite ar fi înființat și întreținut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri pătrați, într-o zonă rurală a județului Timiș. Pentru a nu fi observată, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie deasă, în proximitatea unui râu, care a asigurat necesarul de apă prin intermediul unui sistem extins de irigaţii format din ţevi și racorduri.

  Pentru asigurarea culturii, bănuiții ar fi luat măsuri de protecție activă, instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate în vegetația densă din proximitatea plantației, în vederea identificării unor potențiali hoți sau rivali, dar și pentru a observa prezența poliției.

  De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alți doi bănuiți, care ar fi luat cunoștință despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat, în mod repetat, cantități mari de plante, pe care le-ar fi depozitat în mai multe locații din județul Timiș”, se arată în comunicatul IPJ Timiş.

  În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, de la o adresă din județul Timiș (un canton) cantitățile de 400 de kilograme de masă verde (canabis), 60 de kilograme muguri de canabis și 68 de kilograme de canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

  În cursul acestei dimineți, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timișoara, sunt ridicate plantele de canabis care formează cultura outdoor, ce se întinde pe o suprafață de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri pătrați, mai arată autorităţile.

  Citeste mai mult pe: pressalert.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.