Curată nesimțire, ciudă sau strategie: prefectul și subprefectul Aradului s-au îmbolnăvit subit!

  de - | 6 noiembrie 2019, 5:04 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  4

  Așa cum Special Arad a anunțat încă de ieri, în exclusivitate, liberalii au pregătit înlocuirea prefectului și a subprefectului județului Arad, în contextul schimbării executivului de la Palatul Victoria. Iar în funcția de prefect ar urma să ajungă Gheorghe Stoian, actual administrator al județului Arad, în vreme ce pentru postul de subprefect liberalii încă mai caută soluții, chiar dacă sunt vehiculate mai multe nume. Astfel, am putea spune că este normal ca, din moment ce Instituția Prefectului este de fapt reprezentantul Guvernului în teritoriu și din moment ce numirile din fruntea acestei instituții sunt făcute pe criterii politice, odată cu plecarea unui guvern să plece și prefectul și subprefectul care l-a reprezentat. Evident, în urma lor să vină reprezentanții noului executiv, pentru a evita eventuale blocaje sau lacune cauzate de diferendele politice.

  Ei bine, nu știm ce se întâmplă în alte județe și în ce stadiu sunt procesele de înlocuire a prefecților și subprefecților, însă știm că la Arad aceste numiri au fost blocate. Și au fost blocate chiar de către actualul prefect, Florentina Horgea, respectiv actualul subprefect, Vasilică Damian. Cum au reușit să producă acest blocaj? Simplu! Se pare că cei doi s-au îmbolnăvit subit, în același timp, și au plecat în concediu medical, chiar înainte să fie demiși. Ori legea spune că cei doi nu pot fi dați afară dacă sunt bolnavi și dacă sunt în concediu medical.

  Ne trezim astfel că, în pragul alegerilor prezidențiale, alegeri care în teritoriu sunt organizate tocmai de reprezentanții Guvernului, adică de Instituția Prefectului, această instituție să nu aibă conducători. Din moment ce Gheorghe Stoian nu poate fi numit în funcția de prefect până la revenirea din concediul medical și apoi demiterea Florentinei Horgea, respectiv din cauza faptului că nici Vasilică Damian nu-i poate ține locul, fiindcă și el s-a îmbolnăvit fix în același timp cu prefectul, la conducere ar urma să fie numită o persoană din prefectură care să îndeplinească acele criterii cerute de lege. Din informațiile noastre, în acest moment ar exista trei astfel de persoane care îndeplinesc toate criteriile: fostul prefect Cosmin Pribac, actual șef al serviciului de coordonare a instituțiilor deconcentrate; fostul secretar general al Prefecturii, Carmen Ila, actual șef al serviciului juridic; respectiv Elena Per, șeful serviciului resurse umane. Așadar, cel mai probabil că unul dintre cei trei șefi de servicii din Prefectură urmează să preia conducerea interimară a instituției, până când pe funcție pot fi numiți oamenii liberalilor, sau măcar până la trecerea alegerilor prezidențiale.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.