Cupa „Palatului” la șah, o reușită în urma căreia zeci de copii s-au ales cu amintiri de neuitat / GALERIE FOTO

  de Dan Lazăr | 24 May 2022, 8:42 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Timp de trei zile, la sfârșitul săptămânii trecute, sala „Vasile Goldiș” a CJ Arad, a fost locul unde tineri șahiști cu vârsta sub 19 ani și ELO sub 2400 au scris povestea cu numărul IX a Cupei „Palatului”.

  Sistemul de joc al concursului inițiat de prof. Mitică Cosma (Palatul Copiilor Arad) a fost cel elvețian, cu 7 runde la categoria A, respectiv 6 runde la categoria B.

  „Cupa Palatului, ediția cu numărul 9, a fost o reușită. 107 concurenți în 4 turnee. 47 elevi de la Cercul de Șah de la Palatul copiilor Arad. Câștigătorul turneului Balaban Voia Alexandru, a obținut maxim de puncte. Locul 1 a mai fost ocupat de: Petrovai Iosif, Marius Andra, Sida Flavia, Milea Clara, locul II de Hornariu Mihai, Guiu Lorena, Dudaș Adina și Vajelie Matias, iar locul III de Kohn Daniel, Crișan Alexandra, Moldovan Răzvan, Gligor Alexandru, Sida Flavius și Kopka David. Felicitări tuturor participanților, succes în turneele următoare, ne vedem la anul la ediția cu numărul 10”, ne-a declarat prof. Mitică Cosma.

  Alături de șahiștii de la Palatul Copiilor Arad au mai participat emisari ai Șah Club Vados Arad, CS Dinamo București, Palatul Copiilor Vaslui, ACS Șahistul Pecica, CSȘ Nr. 1 Timișoara, CS Comunal Dudeștii Noi și CS Victoria Nădlac.

  CÂȘTIGĂTORI
  U 14 băieți: Ponta Făcăleț (Pecica)
  U 14 fete: Clara Milea (PC Arad)
  U 16 băieți: Constantin Lup (Vados)
  U 16 fete: Andra Marius (PC Arad)
  U 18 băieți: Alexandru Voia Balaban (PC Arad)
  U 18 fete: Flavia Sida (PC Arad)
  U 12 băieți: Ștefan Velciev (Pecica)
  U 12 fete: Karla Marina Panici (Dudeștii Noi)
  U 10 băieți: Iosif Petrovai (PC Arad)
  U 10 fete: Katrina Raevschi (Vados)

  De remarcat prezența la competiția din orașul de pe Mureș a unei delegații din Vaslui, Ioana Potorac, Diana Rusu (locul III la U18) și Ștefan Potorac (locul II la U18) fiind coordonați de prof. Constantin Grosu (Palatul Copiilor Vaslui și președinte CS Sergentul Vaslui)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.