miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Cum și de ce să alegeți o geacă matlasată

  de Special Arad | 14 decembrie 2021, 3:33 PM | Advertorial

  0

  Există multe tipuri de geacă de damă în lumea îmbrăcămintei de iarnă, așa că iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a lua decizia finală. La urma urmei, atunci când navigați în aceste ape, veți vedea fel de fel de prețuri și multe variante diferite de geacă matlasată de damă, așa că aceste sfaturi ar putea să vă facă un pic mai econom și mai confortabil.

  Gecile matlasate au un design pufos caracteristic, cu secțiuni care sunt „umflate” între cusături. Acestea sunt umplute cu izolație din puf sau fibre sintetice, ambele putând oferi un nivel ridicat de căldură în funcție de cât de bine sunt confecționate și de calitatea fibrelor sintetice.

  Un alt atribut este că sunt adesea foarte ușoare, în ciuda faptului că sunt foarte călduroase (gecile umplute cu puf cântăresc ceva mai mult, așa că țineți cont de acest aspect). În comparație cu lâna sau pielea, gecile matlasată oferă combinația unică atât de căldură, cât și de lejeritate.

  După cum am menționat, aceste geci pot avea izolație din puf natural sau din puf sintetic. Ambele sunt destul de ușoare, dar nu toate metodele de izolare vor oferi același nivel de căldură. În general, o geaca matlasata dama umplută cu puf natural va fi mai călduroasă, însă puful sintetic poate fi foarte comparabil, dacă producătorul știe bine cum funcționează izolația.

  Mulți muncitori la temperaturi de minus zero grade poartă geci matlasate de peste 60 de ani, așa că știm că aerul din straturile de izolație este ceea ce ajută cu adevărat la crearea de bariere împotriva frigului. Cu o izolație sintetică brevetată, puteți găsi geci matlasate de înaltă calitate care păstrează mai mult timp volumul fibrelor sintetice, astfel încât acea geacă matlasată de damă să vă țină de cald, după mulți ani de purtare. Modalitățile mai ieftine de izolare cu fibre sintetice duc adesea la pierderea loftului fibrelor după perioade mai scurte, lăsându-vă mai vulnerabil la frig.

  „Umflăturile” unei geci matlasată sunt create de combinația dintre stratul de izolație și cusături. Deși umflăturile verticale și orizontale sunt cele mai comune, am constatat că romburile și alte forme geometrice oferă o geacă mai ajustată și mai funcțională, care durează mai mult timp. Modelele matlasate pot varia de la diamante mici la triunghiuri mai mari, ceea ce permite diferite ajustări și stiluri.

  Din punct de vedere al stilului, s-ar putea să ezitați și să credeți că stilul matlasat va fi prea voluminos și prea puțin flatant. De aceea, unele branduri oferă designul matlasat pentru o potrivire elegantă care protejează și oferă, de asemenea, funcționalitate. Ușoare, dar totuși călduroase și excelente atât pentru vremea rece, cât și pentru cea rece, gecile matlasate sunt ideale atât pentru muncă, cât și pentru uzura zilnică.

  Protecția împotriva frigului nu ar trebui să se încheie atunci când treaba se termină. Căutați aceeași căldură și calitate dovedite într-o geaca dama pe care să o purtați în afara programului de lucru? Puteți găsi geci inspirate din echipamentul de lucru cu toată măiestria pe care o așteptați de la branduri premium, dar concepute pentru a vă ajuta să arătați bine, să vă țină de cald și să faceți mai multe activități afară în frig.

  Faptul că toți acei designeri și branduri de lux fac astfel de geci vă arată că geaca puffer clasică este una dintre puținele piese de îmbrăcăminte exterioară care a trecut de la traseu la podium, precum și de la vârfuri înalte la străzile orașelor. Motivul pentru acest lucru este, în parte, aspectul distinctiv (și controversat), dar și caracteristicile acesteia. Pur și simplu, oamenilor le plac gecile matlasate pentru că nimic altceva nu este la fel de călduros, de primitor sau de confortabil.

  Aceasta este o bifă fermă în căsuța „da”, atunci când vă gândiți dacă ar trebui să cumpărați o geacă matlasată de damă sau un puffer.

  Concluzia este că, în comparație cu alte straturi izolatoare, cum ar fi puloverele din fleece sau lână, o geacă matlasată de damă oferă un raport caldură/greutate superior. Acest lucru le face să fie o parte esențială a majorității sistemelor de stratificare atunci când vă aventurați în aer liber – cu siguranță dacă mergeți într-un loc rece, la mare înălțime sau la ambele, dar și dacă pur și simplu căutați căldură ușoară.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.