vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cum se redeschid școlile în județul Arad: Scenariu roșu la Brazii, Livada și Tauț, 18 localități sunt în „galben”, inclusiv municipiul, în celelalte orașe și comune toți elevii vor face cursuri „față în față” / DOCUMENT

  de Dan Lazăr | 5 februarie 2021, 2:15 PM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  „Am afişat pe site-ul Ministerului Educaţiei lista tuturor celor 3.100 de UAT din România cu încadrarea în scenarii, în aşa fel fiecare părinte, profesor, elev să ştie cum se vor întâmpla lucrurile după 8 februarie. Prin consultarea listei se poate afla în ce fel se vor derula lucrurile din 8 februarie. Sunt 149 de localităţi în scenariul roşu, 903 în scenariul galben în care vor merge copiii de grădiniţă, clasele 1-4 şi clasa pregătitoare şi elevii din clasele terminale”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, vineri, într-o conferinţă de presă.

  În ceea ce privește județul Arad, scenariul roșu se va aplica, de luni, la Brazii, Livada și Tauț, 18 localități sunt în „galben”, inclusiv municipiul, iar în celelalte comune și orașe din județ toți elevii vor face cursuri „față în față”.

  Localitățile arădene în „galben” sunt: Dezna, Moneasa, Valdimirescu, Pilu, Zimandu Nou, Săvârșin, Semlac, Fântânele, Vinga, Bârzava, Zăbrani, Mișca, Șofronea, orașele Pecica, Nădlac, Sântana, Chișineu-Criș și municipiul Arad.

  Incidența în cele trei scenarii:

  scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori
  scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori
  scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori

  În localitățile care se încadrează în scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală, în localitățile care se încadrează în scenariul galben vor merge la școală copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII, iar în cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă prezența fizică până la 6 cazuri la mia de locuitori (carantinare) doar pentru copiii de grădiniță și de ciclu primar, ceilalți trecând la cursuri online.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.