duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Cum se întorc copiii acasă, episodul 2: „Mașinile fac jaloane să îi ocolească”

  de Mihai Todoca | 16 februarie 2024, 11:48 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Telefonul cititorului

  1

  La o zi după publicarea articolul Cum se întorc copiii acasă. O zonă din Arad, uitată de Primărie, a devenit raiul câinilor vagabonzi, o cititoare ne-a trimis câteva poze pe adresa redacției, identificând o altă zonă din Grădiște care se „mulează” pe aceleași criterii prezentate în articol: lipsă trotuare pentru cetățeni, dar existența unei piste de biciclete, în timp ce copiii împart șoseaua cu mașinile în drumul lor către școală.

  colaj 1

  „Suntem pe strada Neculce din Grădiște către Liceul Național de Informatică Arad. Azi , suntem la plimbare, dar zilnic mergem la școală pe acest traseu : Voievod Moga – Neculce , traversăm două bariere care au în total vreo cinci linii de cale ferată”, este mesajul care însoțește colajul de mai sus. Situația este una cu atât mai agasantă când ne aducem aminte că pe strada Ioan Alexandru pistele de biciclete au fost șterse pentru a fi înlocuită cu locuri de parcare (Mai multe detalii AICI).

  O necesitate într-adevăr, dar mai necesar este un trotuar pentru cetățeni, în special pentru copiii care se duc la școală. Chiar primarul Călin Bibarț se lăuda, vorbind despre siguranța copiilor, că „între un copac și un copil, eu aleg copilul”. Ei, aici a ales locul de parcare.

  De situația prezentată mai sus de cititoarea noastră, după cum ne spune chiar ea, ar fi fost înștiințat și primarul. Însă acesta ar fi rămas impasibil: „Rugămintea mea este ca după ce trecem aceste linii de cale ferată, să avem și noi un trotuar care să ducă până în colț cu strada Mărțișor, unde este deja trotuar. Pe acest traseu dacă veniți într-o dimineață, vin singuri zeci de copii . Mașinile fac jaloane ca să ne ocolească . Mesajele de mai sus sunt mesaje trimise dlui primar dar fără nici un răspuns din partea lui”, a conchis D.T.

  Situația în sine este o anomalie care împlinește mulți ani și ne este greu să credem că această sesizare din partea arădencei care ne-a transmis și pozele este prima și singura. Poate copiii vor avea noroc anul acesta, fiind și an electoral, iar goana după voturi e mare, în special într-un oraș care absentează masiv la alegeri.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.