marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Cum se face un „69” în Thailanda, cu doar șase, fără nouă. Echipa de șoc a lui Falcă n-a câștigat turneul, dar a fugit cu trofeul

  de O. Peniță | 25 ianuarie 2023, 11:22 AM | Culise | Pamflet | Topic special

  2

  Cum draq să stai în Arad de Revelion când îl auzi pe Bibi că se laudă, cu o lună înainte, că pe scena din fața Palatului Administrativ va cânta Loredana? Stai și te gândești dacă nu era mai bine să îl cheme pe Ion Iliescu pentru o nouă perlă. După „domnul Maicăl”, ar fi mers și-o „doamna Loredana”… În fine, plecând de la această ipoteză, ce s-au gândit europarlamentarul Gheorghe Falcă și „finuțul” deputat Glad Varga? „N-are rost să stăm, că oricum treaba cu panourile fotovoltaice de pe linia frontului energetic Pilu-Socodor e ca și făcută, hai să băgăm o Thailanda”… Soare, nisip, căldură gratis, intimitate, discuții fără „ochiul și timpanul”… Așa că n-au stat mult pe gânduri și și-au comandat bilete fără să mai aștepte promovarea pe Protv. Nu știm dacă le-au comandat la o agenție de turism prietenă sau direct la Inteco Holding, adică la omul de afaceri și „ziaristul” Ovidiu Palcu, dar e cert că le-au obținut și, în plus, l-au combinat și pe agramat. Pardon, analist. Ulterior, la o „cafă” prin Arad, din vorbă-n vorbă, că știți că municipiul nostru e un sat mai mare, gașca s-a înmulțit, aciuându-se pe lângă ei și constructorul (fost jandarm) Adrian Dragoș, dar și Florin Pașca, ex-soțul ex-șefei de la Spații Verzi din Primăria Arad. Da, da, acel Pașca Florin care a făcut duplexul în care acum locuiește Gheorghe Falcă… Și pentru că echipa de fotbal avea în componență doar „6” și mai era nevoie de doi ca să se înscrie la turneu, și mai ales că întotdeauna e nevoie și de un „jucător” cu experiență, pe ultima sută de metri l-au înscris pe foaia de joc pe Gheorghe Seculici – președintele Camerei de Comerț Arad și socrul lui Gheorghe Falcă, recent insinuat în opinia publică, cu mesaje care l-ar face eligibil pe orice listă de partid, chiar și europarlamentare.

  Echipa fiind aproape completă, cei șase, însoțiți de consoartele lor, au plecat din Arad înainte ca Bibi să îi scrie Loredanei că o să fie nevoie să cânte și la Revelionul de la Noul Cazino (că au plătit oamenii 600 de lei pentru un scaun, deși n-au fost lăsați să-l ducă acasă după scurta folosire…), cei șase au luat calea soarelui și a mării, acolo unde, pe șezloange, să poată pune țara la cale, mai precis Aradul, că doar se știe că Gheorghe Falcă dă drumul la „frământări” cu cel puțin un an și jumătate înainte de alegeri. iar în 2024 vor fi trei runde…

  Bineînțeles că printre discuții s-au mai strecurat și câteva partide de fotbal, însă au fost nevoiți să renunțe repede la pretenții. Neavând portar, au luat la întâmplare unul, mai precis „una”, însă fetița, croită parcă pentru a reprezenta toate visele cele mai ascunse ale arădenilor „noștri”, nu știa decât să încaseze, să primească, nici măcar să respingă o singură dată. Jurăm că am încercat să aflăm cât, câte a încasat, însă nu am reușit fiindcă niciunul n-a vrut să „dea din casă”. Nici măcar golgeterul nu l-am aflat, deși ar fi meritat aprecieri din partea arădenilor… Însă cupa…, cupa au luat-o, că au fugit cu ea înainte de decernarea trofeului, cam așa cum se întâmplă și cu alegerile din Arad, de prin 2008 încoace…

  Obosiți și cu febră musculară, Falcă & Co. au aruncat naibii șahul și tablele și s-au pus pe făcut strategii. Și până la urmă s-a ajuns la concluzia că singura viabilă e cea copiată, nu din Thailanda- unde e pe bune! :), adică: „un 69 românesc” – mult mai aducător de plăcere: „Eu ți-o fac ție, tu o faci la ăla, ăla o face la celălalt și ultimul o încasează…”. Un fel de 69 ca-n tri, în patru, în câte-o fi nevoie, că ce nu fac ăștia, de plăcere dacă-i musai pentru Falcă și partidul lui?

  Astfel, sursele noastre din Thailanda spun că s-a început exact cu asta, dar noi nu băgăm mâna în foc pentru nimic, fiindcă nu avem confirmare. Falcă i-ar fi spus lui Palcu să bage mâna adânc în buzunar și să plece la AUR, să candideze acolo. Scăpați de individ, chiar dacă e finul lui Falcă, s-a trecut la treburi serioase…

  În continuare și fiindcă „ei iubesc Aradul”… supus!, să ne imaginăm puțin discuțiile-monolog… rezumatul lor, că doar n-o să punem toate „â”-urile și „adică”-urile europarlamentarului.

  „Dacă eu aș candida la președinția Consiliului Județean Arad (că uite ce puternic e Bolojan și nu e europarlamentar!) ce ar putea face Iustin (Cionca)? Păi el ar face orice doar să scape de nevasta lui Bibi. Oare s-ar mulțumi cu funcția de director la Apă-Canal, că și-așa Vasile (Borha) este în pragul pensionării? Bun. De la acest punct de plecare, cu mine președinte al CJ Arad și cu Cionca director la APĂ se poate aranja totul. De voi, Dragoș, Pașca și Palcu, scăpăm repede, cu câteva lucrări de construcții în zonă, Glad – tu primul pe lista de deputați, pe Geanina o punem locul doi pe lista de deputați (că sunt cerințe mari de la București să creștem numărul femeilor cu funcții) și scapă de ANI până la alegeri. La Senat, Cristina are pile la șeful SRI, dar nu merge la nesfârșit asta… poate „domnul Seculici” se bagă la luptă, Bibi rămâne la Primărie că.. așa trebuie și am comandă fermă de la… Florian… Consilierii locali și județeni… mai este timp. Oricum, să ridice mâna la vot e bun oricine, nu ne trebuie minte. Bun. Totul e rezolvat. Am uitat pe cineva? Nu? Bine, Glad du-te la Mac și du-mi un Happy Meal! Ah, stai, mă, că tu nu ești Moșneag! Du-mi portarul să îi trag vreo două! Nu se poate să încaseze așa, fără niciun efort și noi toți rupți!”

  Ulterior, la ceas de seară, când doar zumzetul țânțarilor și al loviturilor valurilor direct în debarcader se mai aud, Glad Varga, spășit, dar cu curaj că nu îl aude nimeni decât șeful… spune: „Domnu președinte, dar pe Sergiu l-am uitat”. „Hai, măi, lasă-mă să mă pun la somn cu cupa, că așa fac câștigătorii în general, nu?… Da’, dacă tot m-ai trezit: „Care Sergiu? Parcă-l cheamă Ilie”.

  „Nu, dom’ președinte, Ilie e altul, e vicep…”.  „Tot un drac, lasă-mă să dorm”…

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Citez autorul ”aciuându-se pe lângă ei și constructorul (fost jandarm) Adrian Dragoș” este CLEVER SOLUTIONS POINT SRL. Contracte cu primaria, fALCA pleaca. Mai are unele flebetii in primarie , pe la investitii. Dar ce sa vezi, jandarmul se muta la CJA. contracte bune , comisioane mari, etc. Acolo la toate licitatiile se prezinta si ”culmea castiga” dar prezinta documente falsificate la licitatie. Probabil mizeaza ca are relatii , gen botox fALCA . Si mai sunt multe.

   +19 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.