luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Cum să salvați telefonul smartphone dacă acesta cade în apă

  de Special Arad | 20 august 2018, 3:02 PM | IT

  1

  Este vară, perioada de vacanță și concedii iar majoritatea sunt la mare, pe malul unei ape sau la piscină. V-a căzut accidental telefonul în apă, poate ați intrat în piscină și telefonul a rămas în buzunar? Cum să procedați dacă telefonul este plin cu apă? Nu intrați în panică! Dacă acționați rapid puteți împiedica telefonul smartphone să se înece sau să se deterioreze de la apă.

  Aveți grijă, un telefon care cade în apă, dacă nu este certificat IP68, este aproape pierdut. La urma urmei, nu toți au șansa de a avea un smartphone ultimul model, cum ar fi Galaxy Note 9, Galaxy Note 8, iPhone X, Galaxy S8 sau Huawei P20 Pro X, certificate cu standardul IP68.

  Cum să salvați telefonul smartphone căzut în apă? Mai jos, vă oferim câteva sfaturi pentru a salva smartphone-ul dacă a căzut în apă.

  Urmând acești pași, ar trebui să puteți salva viața telefonului vostru. Atenție, aceste sfaturi sunt valabile numai pentru dispozitive care oferă un acces ușor la baterie și circuite, cu o carcasă posterioară detașabilă! Iată ce trebuie făcut:

  Primul lucru este să scoateți telefonul imediat din apă! Apoi, opriți-l imediat! Pentru a preveni posibilitatea unui scurtcircuit. Nu-l porniți și nu apăsați nici un buton. Dacă este posibil, pur și simplu scoateți bateria, și nu apăsați alte butoane!

  Nu suflați pe telefon sau în interiorul acestuia! Acest lucru ar putea trimite apa și în alte părți interne ale telefonului unde nu a ajuns deja, provocând alte pagube.

  Acum, că telefonul este oprit, îl puteți usca cu ajutorul unui prosop, prosop de hârtie sau cu o cârpă moale. Asigurați-vă că nu lăsați nici măcar o picătură de apă, deoarece acesta poate deteriora telefonul smartphone prin coroziune sau poate face scurtcircuit.

  Scoateți Cartele SIM și cardul micro-SD din sloturile lor. Ștergeți-le bine de umezeală.

  NU „coafați” telefonul! Folosind un uscător de păr, căldura uscătorului ar putea distruge unele componente pentru totdeauna. Nu folosiți un cuptor cu microunde!

  Lăsați telefonul să se usuce timp de o zi sau două. Pentru a accelera procesul de uscare, vă recomandăm să așezați telefonul într-un bol cu orez uscat, deoarece orezul absoarbe apa rapid. Nu fiți tentat să-l porniți imediat pentru a vedea dacă acesta încă mai funcționează.

  Introduceți bateria și porniți-l. În cazul în care nu pornește, încercați să reîncărcați bateria. În cazul în care nu pornește nici acum luați în considerare un drum la un atelier de reparații, la un profesionist, unde veți primi verdictul final.

  În cazul în care telefonul a pornit și funcționează, ar trebui în continuare să fiți cu ochii pe el în următoarele câteva zile, pentru a vedea dacă este ceva ieșit din comun. Verificați dacă toate butoanele transmit comenzile, dacă difuzorul funcționează sau ecranul tactil răspunde la comenzi așa cum ar trebui.

  Nu există nici o garanție că acești pași vă vor salva telefonul, dar aceste măsuri de prim ajutor reprezintă cel mai bun mod de a acționa în cazul în care telefonul a ajuns în apă!

  De asemenea, tineți cont de faptul că prevenirea este mai eficientă decât primul ajutor acordat telefonului căzut în apă!

  Să sperăm că acești pași v-au ajutat să salvați telefonul de la moarte prin înec.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.