Cum să ai grijă de părul tău toamna

  de - | 5 August 2022, 3:44 PM | Advertorial

  0

  Podoaba noastră capilară pare mai slabă și mai fragilă în timpul schimbărilor sezoniere, mai ales în timpul toamnei firele cad mai mult decât în ​​alte perioade ale anului. Chiar dacă s-au folosit toate măsurile de precauție necesare în timpul lunilor de vară, cu siguranță părul nostru este deteriorat. Din acest motiv, toamna este perioada ideală pentru întărirea acestuia, hrănindu-l în profunzime, pentru a-l readuce la splendoarea naturală.

  Trucuri simple pentru îngrijirea părului 

  Pentru a avea un păr moale și strălucitor există câteva sfaturi simple, dar eficiente. În primul rând, este important de a nu folosi o temperatură excesivă a uscătorului, pentru a nu-l stresa prea mult, fiind deja slăbit. De asemenea, se recomandă scoaterea din uz a plăcilor foarte fierbinți pentru coafare, preferând mai degrabă o coafură mai naturală, realizată cu ajutorul uscătorului și, nu în ultimul rând, este necesară utilizarea unui produs cu protecție termică.

  În îngrijirea de zi cu zi nu trebuie suprasolicitate șuvițele noastre cu mișcări de perie prea repetate și viguroase: buclele noastre au nevoie de delicatețe, mai ales în această perioadă! 

  Vopselele pot usca părul, dar nu contribuie la cădere, cu excepția cazului în care substanțele chimice folosite provoacă iritații sau alergii. 

  Totodată, pentru coafuri trebuie evitate elasticele clasice, care tind să tragă firele. Acestea pot fi înlocuite cu scrunchies de mătase sau cleme din silicon.

  Un moment destul de important este alimentația: consumul de fructe și de legume de sezon ajută la acumularea de vitamine, care sunt foarte utile pentru păr și pentru homeostazia generală a organismului. Vitaminele din grupa B, dar și vitaminele A și C stimulează creșterea, în timp ce fierul și zincul sunt ideale pentru combaterea căderii firelor. Printre substanțele utile pentru întărirea firelor se numără și acizii grași Omega-3, care acționează asupra microcirculației și asupra producției de keratină.

  Hair Care Routine pentru regenerare și revitalizare

  Obiceiurile zilnice sănătoase sunt foarte importante, dar pentru a hrăni în profunzime și a regenera podoaba noastră capilară, sunt necesare tratamente pentru păr, specifice pentru orice tip. 

  Primul secret este utilizarea uleiurilor naturale de 1 sau 2 ori pe săptămână. Uleiul de cocos este excelent pentru șuvițele deteriorate, iar uleiul de Neem revitalizează și hrănește scalpul. Ambele produse trebuie aplicate pe părul uscat, lăsate să acționeze aproximativ 30 de minute și apoi spălate la duș. Pe site-ul magazinului online Makeup pot fi găsite concentrații de diverse tipuri de uleiuri.

  Un alt moment important sunt tratamentele de păr pentru regenerarea acestuia la 360°. În acest sens se pot folosi măștile și balsamurile bogate în vitamine și hrănitoare. Printre produsele noastre preferate regăsim Masca intens hidratantă de la Olaplex pentru refacerea structurii firelor, pe bază de ulei din semințe de lemongrass, ce protejează șuvițele de uscăciune, fragilitate și efectele negative ale mediului. De asemenea, Balsamul cu sistem de protecție pentru întărire și revitalizare sau Uleiul concentrat pe bază de semințe de moringa – o sursă naturală generoasă de vitamina A, ce are un efect hidratant și hrănitor excelent, îndepărtând uscăciunea și fragilitatea. Toate aceste remedii pot fi găsite accesând link-ul https://makeup.ro/brand/265493/

  Un alt aspect destul de important este includerea produselor potrivite în rutina zilnică de îngrijirea părului: șampoanele delicate și niciodată agresive, balsamurile regeneratoare, cremele pentru aranjarea coafurilor sau seturile special concepute pentru părul vopsit. Doar în acest mod se poate face față schimbărilor de sezon!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.