duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Cum pot primi adolescenţii de 16 ani indeminzaţii de şomaj

  de Special Arad | 28 mai 2014, 1:14 AM | Business

  0

  Tinerii care au absolvit cel puţin zece clase, în vârstă de minimum 16 ani, pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj de 250 de lei, pentru o perioadă de şase luni. Ei trebuie să se înregistreaze la agenţia de ocupare a forţei de muncă în maximum 60 de zile de la data absolviriim scrie Adevarul.ro.

  Potrivit unui comunicat emis marţi de Agenţia Municipală de Ocupare a Forţei de Muncă Bucureşti, absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de şase luni, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj (în valoare de 500 de lei în 2014 – n.r.).
  Tinerii trebuie să se înregistreze la agenţia de ocupare a forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.
  Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesionala).
  Pentru înregistrare, absolvenţii au nevoie de următoarele documente: actul de identitate în original şi copie, actele de studii şi de calificare sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie, adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.
  Pentru cei din Capitală, adresele agenţiilor locale de sector sunt: pentru Sectoarele 1 şi 2 – Str.Spătaru Preda nr.12, corp clădire A, Sector 5, pentru Sectorul 3 – Str.Tăbăcarilor nr.20, Sector 4, pentru Sectorul 4 – Str.Spătaru Preda nr.12, corp cladire B, Sector 5, pentru Sectorul 5 – B-dul Pieptănari nr. 64, Sector 5, şi pentru Sectorul 6 – B-dul Timişoara nr.59, Sector 6.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.