luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cum întâmpină Aradul Sărbătorile Pascale: decor tematic în fața Primăriei, un târg de Paști și un târg al florilor | Foto

  de Raluca Medeleanu | 15 aprilie 2022, 5:51 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Vremea frumoasă în sfârșit a sosit, temperaturile sunt cele optime primăverii, iar arădenii așteaptă să celebreze Sărbătorile Pascale. Orașul este, firește, astfel într-o atmosferă de vacanță, iar cei care au timp liber pot face o plimbare în Parcul Eminescu și pe strada Corneliu Coposu, la cele două târguri inaugurate chiar astăzi, 15 aprilie.

  „Am propus ca Târgul de Paști să fie inaugurat cu ocazia Paștelui Catolic și a Sărbătorii Floriilor la creștinii ortodocși și să-l închidem după 1 Mai. Vor fi trei weekend-uri de evenimente, spunem noi, deosebite”, a spus primarul Bibarț. Menționăm că pentru organizarea târgului tematic de Sărbători Pascale din acest an, Primăria a pus la bătaie circa 75.000 lei (/ 15.180 euro) pentru amenajare și închirierea decorurilor.

  În fața Palatului Administrativ se află următoarele decorațiuni: două machete de ouă supradimensionale sparte, din care se revarsă flori, două ghivece suprafimensionale decorate cu ouă colorate, o arcadă cu flori şi o maşină retro care-l „transportă” pe iepuraş. În Parcul Eminescu se află târgul propriu-zis, unde circa 40 de expozanți vând diferite produse alimentare, băuturi, articole de îmbrăcăminte, bijuterii, respectiv diferite suveniruri. De asemenea, există şi zone de relaxare atât pentru adulți unde pot socializa, cât şi pentru copii (diferite tobogane, un carusel ori ateliere creative).

  Pe lângă târgul organizat de Primăria Arad, mai există și un Târg al Florilor, în organizarea Consiliului Județean (CJ), amplasat chiar în fața instituției menționate, deschis în perioada 15-23 aprilie, la care participă un total de 24 expozanți. „Parfum de flori și lavandă, soare și oameni cu zâmbetul pe față! Vă invităm cu drag să vă bucurați de culorile primăverii, oglindite în ghivece pline cu flori, la Târgul de Flori!”, transmit reprezentanții CJ.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.