Cum explică McDonald’s faptul că mâncarea lor nu putrezește niciodată

  de Special Arad | 30 May 2014, 12:30 PM | Internaţional

  1

  Cu ceva timp în urmă, un chiropractician din Nebraska a făcut senzaţie prin dezvăluirea unui meniu Happy Meal de la McDonald’s, vechi de doi ani. Produsele arătau ca şi cum nu ar fi fost atinse de timp, fapt de care medicul s-a folosit în încercarea de a-şi convinge pacienţii să evite astfel de preparate, scrie onlinereport.ro citând adevărul.ro.

  Nu este prima ştire de acest gen, o altă poveste, a unui burger vechi de 14 ani care nu a putrezit, a făcut înconjurul lumii în ultimii ani. David Whipple, bărbatul care a păstrat burgerul, a declarat că a făcut acest lucru pentru a le demonstra nepoţilor săi că mâncarea de tip fast-food este plină de conservanţi şi chimicale.

  Ca reacţie la anti-reclama făcută de-a lungul anilor, reprezentanţii McDonald’s din Canada l-au consultat pe doctorul Keith Warriner, de la Departamentul de Ştiinţă Culinară şi Asigurarea Calităţii al Universităţii Guelph, din Canada, care a oferit o explicaţie unui client curios de ce burgerii nu putrezesc.

  „Adevărul este că hamburgerii, cartofii prăjiţi şi carnea de pui sunt alimente şi putrezesc dacă sunt ţinute în anumite condiţii”, a declarat doctor Warriner, citat de publicaţia „Business Insider”.

  „Există o mulţime de videoclipuri şi poze în mediul online care atrag atenţia asupra faptului că anumite produse ale mărcii McDonald’s nu putrezesc şi rămân intacte o perioadă lungă după perioada de valabilitate, pentru că ar fi pline de chimicale. În esenţă, microbii care cauzează procesul de putrefacţie ne sunt asemănători: au nevoie de apă, nutrienţi, căldură şi timp să se dezvolte. Dacă luăm aceste elemente, microbii nu se pot dezvolta şi nu pot afecta mâncarea. De exemplu, hamburgerul de la McDonald’s pierde apă în timpul procesului de gătire. Chifla, desigur, este făcută din pâine. Atunci când laşi un burger într-o cameră, în condiţi normale, acesta conţine mai puţină apă decât se găseşte în acea cameră, procentajul mediu de umiditate din aer fiind de 40%. În absenţa umidităţii foarte ridicate, hamburgerul se usucă, în loc să putrezească, pentru că microbii nu au cum să crească şi să înceapă procesul de putrefacţie. Asta se poate întâmpla cu orice burger care este preparat în aceleaşi condiţii”, explică Warriner, adăugând că pentru a „strica” un burger de la McDonald’s, trebuie să prevenim pierderea umidităţii.

  Potrivit blogului „A Hamburger Today”, care a cercetat acest fenomen, burgerul care nu putrezeşte nu este specific McDonald’s.

  „Se pare că nu doar burgerii de la McDonald’s se păstrează fără să putrezească, ci şi burgerii făcuţi acasă”, a scris deţinătorul blogului.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Tot tabelul lui mendeleev se gătește la McDonald`s. Explicația cu neputrezirea e și ea putrezită de ceea ce se întâmplă în timp cu cei care consumă astfel de meniuri. Boli grave. Nu vă bateți joc de copii ducându-i la un astfel de ”hapy meal”. E meniul bolii, al obezității și depepndenței de o astfel de ”mâncare” și bineînțeles al morții timpurii de mai târziu.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.