miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cum a reuşit un şofer român de TIR să facă plinul de 262 de ori şi să nu plătească niciodată

  de - | 24 aprilie 2022, 9:55 AM | Internaţional

  0

  Imagine cu rol ilustrativ

  Autorităţile din Belgia au arestat şi condamnat la închidoare un român în vârstă de 51 de ani pentru fraudă la scară largă cu carduri de combustibil folosind echipamente de skimming la terminalele de plată de la benzinăriile din toată ţara. Şoferul român a reuşit să facă plinul cu combustibil de 262 de ori, fără să achite vreodată, iar apoi vindea motorina altor şoferi care plăteau 0,8 euro pe litru, relatează Adevārul, citând cotidianul Nieuws Blad.

  În data de 4 februarie 2020, un angajat al unei benzinării din Meer (Hoogstraten) a anunţat poliţia după ce a observat că un şofer de TIR are echipamente de skimming, potrivit ph-online.ro.

  Echipamentul de skimming a permis ca datele de pe cardurile de combustibil să fie copiate şi transferate pe alte carduri. Mai precis, acest echipament reprezintă o placă de metal neagră, cu o baterie şi un orificiu prin care o cameră putea filma, era ataşată la terminalul de plată al benzinăriei.

  Cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere ale benzinăriei din Meer, anchetatorii au ajuns la Barbaros Y., de 51 de ani şi Mihai S., de 41 de ani, ambii din România. Anchetatorii au descoperit că cei doi bărbaţi au instalat echipamentul la terminalul de plată cu o seară înainte.

  În urma unui ordin european de anchetă, poliţia a percheziţionat locuinţa lui Y. în România, pe 23 noiembrie 2021. Inspectorii au găsit acolo echipamente de skimming şi date de card de combustibil, împreună cu un hard disk care conţinea fotografii cu codurile introduse.

  Cercetările ulterioare au scos la iveală că inculpaţii au alimentat cantităţi mari de combustibil între 2015 şi 2020, prin fraudă informatică. Potrivit instanţei, combustibilul era destinat în principal şoferilor de camion turci şi iranieni, care plăteau în schimb 0,8 euro pe litru.

  Fraudele au fost realizate în benzinării din Hoogstraten, Anvers, Herentals, Rumst, Schoten, Wommelgem, Zwijndrecht, Melsele, Temse, Kallo, Tessenderlo, Lokeren, Wetteren, Beernem şi Veurne. „Inculpaţii au încercat să câştige bani rapid şi uşor, în detrimentul companiilor păgubite, printr-o metodă sofisticată.”, a decis instanţa din Turnhout.

  Citeşte mai mult pe adevarul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.