joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cultivatoriii de cartofi ar putea primi un sprijin de 200 de euro pe hectar, potrivit unui proiect al Ministerului Agriculturii

  de - | 23 aprilie 2022, 9:01 AM | Naţional

  0

  Pentru a încuraja producția internă, statul le va oferi cultivatorilor de cartofi un sprijin financiar de 200 de euro pe hectar, așa prevede un proiect al Ministerului Agriculturii ce urmează a fi aprobat de Guvern.

  Sunt anumite condiții pe care agricultorii trebuie să îndeplinească. În primul rând, trebuie să obțină cel puțin 15 tone de cartofi la hectar.

  Pentru a primi ajutorul de la stat, agricultorii trebuie cultive cel puțin 0,3 hectare cu cartofi, iar suprafața să fie marcată cu o plăcuță cu numele programului. Ei trebuie să demonstreze că au obținut măcar 15 tone de cartofi pe hectar, din această cantitate au vândut măcar 6 tone până la sfârșitul lunii noiembrie, iar restul a fost depozitat.

  Totul trebuie dovedit cu acte: de la bonuri fiscale până la facturi și diverse documente necesare la depozitarea legumelor.

  Autoritățile speră că astfel vor încuraja producția internă de cartofi, în condițiile în care, în prezent, mai mult de jumătate dintre cartofii aflați pe piață provin din alte țări.

  Pentru programul de sprijin destinat cultivatorilor de cartofi, Ministerul Agriculturii a alocat 15 milioane de lei.

  Sursa: Europa FM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.