Cu masca la mare. Ce trebuie să știe cei care își petrec concediile pe litoral

  de - | 3 august 2020, 8:21 AM | Naţional

  0

  (foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

  În județul Constanța, începând din data de 2 august, autoritățile centrale au decis ca terasele și cluburile să fie închise între orele 23:00 și 6:00. Comercianții din zona Cazinoului din Mamaia, unde sunt concentrate cele mai multe terase, au înțeles și și-au închis localurile.

  În ceea ce privește măștile, acestea au devenit obligatorii încă de sâmbătă, 1 august, și în spațiile deschise aglomerate, cum ar fi falezele. Oamenii legii au făcut verificări și sâmbătă seară, dar nu i-au amendat pe turiști, ci doar i-au avertizat, le-au explicat noua lege și le-au spus că în felul acesta ei înșiși sunt protejați. Aceste acțiuni au continuat și duminică seara. Din nou, persoanele care nu s-au conformat au fost doar atenționate.

  „Scopul nostru nu este acela de a da amenzi, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu poartă masca de protecție. Oamenii au spus preponderent că erau în concediu și că nu știau de aceste noi prevederi, tocmai din această cauză au fost atenționați verbal”, a explicat Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

  Amenzile pentru nepurtarea măștii de protecție sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei, iar pentru nerespectarea programului de funcționare a teraselor pornesc de la 2.000 și ajung la 5.000 de lei.

  Mai  multe detalii AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.