miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

    Cu ei ne mândrim. S-au acordat noile titluri de Cetățeni de Onoare ai Aradului, Titluri de Excelență și Diplome de onoare

    de Tomck@t | 22 august 2022, 6:57 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

    6

    Deja tradiționala ședință festivă a Consiliului Local Municipal, cu ocazia Zilelor Aradului, a avut loc astăzi, 22 august, în Sala de concerte a Palatului Cultural, la 188 de ani de când Aradul a fost declarat Oraş Liber Regesc. În cadrul ceremoniei, au fost distinse cu titluri de excelență și diplome de onoare personalități arădene din mai multe domenii de activitate, în semn de mulțumire pentru dăruirea și profesionismul cu care și-au făcut meseria, cât și pentru contribuția lor în promovarea municipiului Arad.

    Pentru a intra în atmosfera festivă, publicul a avut parte și de un recital de muzică clasică, susținut de cvartetul de coarde al Filarmonicii: Tiberiu Mișcovici – vioara I, Floriana Cenădan – vioara a II-a, Gavril Cenădan – violă și Cristina Ungurean – violoncel.

    Titluri și distincții

    Titlul de Cetățean de onoare al municipiului Arad a fost oferit artistului plastic Onisim Colta, în semn de recunoaștere și respect pentru întreaga activitate artistică, prin care a contribuit la mărirea prestigiului și vizibilității municipiului Arad pe plan național și internațional. Artistul Onisim Colta nu a putut fi prezent, titlul fiind înmânat soției acestuia, etnologul Elena Rodica Colta, care a anunțat că o nouă expoziție, cu lucrări nevăzute până acum, va fi vernisată în curând la Miercurea Ciuc.

    Cel de-al doilea titlu de cetățean de onoare al municipiului Arad a fost oferit pastorului Moise Ardelean, de la Biserica Gloria din Arad, care este totodată și președinte al Cultului Penticostal din România. Titlul a fost oferit pentru credința și devotamentul cu care a slujit și a păstorit cultul penticostal din România, contribuind permanent la promovarea valorilor creștine și a bunei înțelegeri între cultele religioase din România… respectiv între bisericile penticostale și Administrația arădeană, în frunte cu primarii Aradului de la Cristian Moisescu încoace, așa cum chiar pastorul Moise Ardelean a ținut să sublinieze într-un discurs lung, cu accent pe buna înțelegere în repetate rânduri.

    În semn de prețuire pentru activitatea muzicală remarcabilă, Titlul „Pro Urbe” s-a oferit post mortem maestrului Gheorghe Flueraș (1931 – 2020), director al Filarmonicii Arad și membru al orchestrei simfonice vreme de 35 de ani.

    De asemenea, s-au acordat mai multe titluri de excelență pentru merite profesionale remarcabile, pe mai multe domenii de activitate:

    În domeniul sportului, titlul de excelență a fost acordat profesorului Gabriel Zoltan Iazbinsky, în semn de recunoaștere a activității sportive valoroase și profesorului Eugen Dumitru Cățean, pentru performanțele sportive remarcabile obținute în întreaga carieră de antrenor și arbitru internațional.

    În domeniul învățământului, titlu de excelență a fost acordat profesoarei Luminița Ana-Maria Bulc, pentru merite profesionale remarcabile și ridicarea prestigiului învățământului preuniversitar arădean, profesoarei Vanda Cristina Stan, model didactic reprezentativ pentru învățământul arădean, profesoarei Emese Katalin Erdei, pentru implicarea și profesionalismul cu care slujește învățământul preuniversitar arădean, profesorului Ioan Rediș, pentru performanțele manageriale si didactice obținute în întreaga carieră, profesoarei Dana Lăpădat – Nicola, pentru profesionalismul și competența dovedite în întreaga carieră didactică, profesoarei Floarea Hotăran, pentru dăruirea și competența dovedite pe parcursul întregii cariere didactice, profesoarei Michaela Maria Borza, pentru contribuția la dezvoltarea și promovarea învățământului tehnologic arădean, profesorului Florin Mihai Feher, pentru competența și dăruirea dovedite în activitatea didactică (fiind unul dintre mentorii celebrei echipe de robotică „Delta Force”) și, nu în ultimul rând, profesoarei Claudia Caracioni, pentru implicarea și devotamentul cu care slujește profesia de dascăl.

    În domeniul Artei vizuale, titlu de excelență a fost acordat lui Ferenc Kurunczi, pentru sensibilitatea stilistică cu care a pus în valoare bogățiile arhitecturale ale orașului Arad.

    În domeniul medical, titlu de excelență a fost acordat doctorului Csaba Szekely-Orban, pentru dăruirea cu care a slujit profesia de medic oncolog vreme de câteva decenii, doctoriței Teodora Olariu, în semn de recunoștință pentru competența și dăruirea dovedite pe parcursul întregii cariere medicale, doctorului Nicolae Mârza, pentru dăruirea și profesionalismul cu care a slujit sistemul medical arădean. De asemenea, cu ocazia pensionării, a primit o diplomă de onoare și Edita Cuvineanu, pentru toți anii dedicați Societății Naționale de Cruce Roşie.

    Diplome de onoare au primit și Andreea și Patrick Haizăr, campioni la Naționalele României de Dans Sportiv, elevul Ștefan Mara, tot pentru rezultatele excepționale la concursurile de dans sportiv, cât și elevele Alessandra Bianca Henegaru și Victoria-Damaris Parasca, pentru rezultatele remarcabile obținute de acestea la examenul național de Bacalaureat 2022.

    Cele două eleve au fost răsplătite și financiar, omul de afaceri Valer Blidar (patronul Astra Vagoane Călători) anunțând la finalul ceremoniei că dorește să premieze elevele „de zece” cu câte 10.000 lei.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Cum ati ales premiantii la invatamant? Pe criterii politice? Cineva a fost vreodata in inspectie la acesti oameni sa vada o lectie? Profesori de care nu a auzit nimeni, fara grade didactice, pe care i-a ridicat devotamentul elevilor. De profesorul care a adus un olimpic international la chimie nu au auzit partidele? De profesori care vin si in vacante sa pregateasca elevii nu au auzit partidele? De profesori care au dus numele Romaniei in proiecte Erasmus n-ati auzit? Rusine sa va fie!

      +11 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    9 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.