CTP speră să obțină bani europeni pentru panouri fotovoltaice și modernizarea halelor de reparații

  de Raluca Medeleanu | 24 October 2022, 3:33 PM | Administraţie | Topic special

  0

  Compania de Transport Public Arad speră să obțină finanțare europeană pentru trei proiecte pe care le-a pregătit în această perioadă. Vorbim despre panouri fotovoltaice și reabilitarea termică a halei de reparat tramvaie, respectiv modernizarea echipamentelor din hala de reparat autobuze. În total, investițiile s-ar ridica la 500.000 euro.

  Pentru a putea trimite solicitarea de finanțare a acestor trei proiecte, consilierii locali au aprobat astăzi, în ședința CLM de la ora 12:00, mandatarea unui reprezentant al municipalității (Corneliu Paul Neamțiu, şef Birou Societăţi Comerciale) care a luat parte, tot astăzi, la ora 15:00, la Adunarea Generală a Acționarilor de la Compania de Transport Public Arad unde s-a hotărât depunerea proiectelor în cauză.

  Panourile fotovoltaice ar urma să fie asamblate pe acoperișul halei de reparat tramvaie, pentru a genera curent la partea de mentenanță. Această investiție este estimată să coste în jur de 200.000 euro. Reabilitarea termică la hala de reparat autobuze include anveloparea clădirii, schimbarea acoperișului, montarea de geamuri de tip termopan și montarea unor uși moderne, investiția fiind estimată să coste tot în jur de 200.000 euro. Proiectul de modernizare a utilajelor destinate reparării tramvaielor este estimat la 100.000 euro.

  Cele trei proiecte menționate vor fi depuse spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare, termenul de depunere fiind 28 octombrie, iar rezultatele sunt așteptate până la sfârșitul acestui an.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.