CTP Arad are opt autobuze noi, dintre care cinci într-adevăr noi, fabricate în 2018

  de Special Arad | 29 ianuarie 2019, 9:01 AM | Știri Arad

  4

  Parcul auto al Companiei de Transport Public Arad este mai bogat cu opt autobuze. Cinci dintre acestea sunt Euro 6, fabricate în 2018,  iar trei sunt Euro 3, fabricate în 2004, acestea din urmă fiind autovehicule rulate. Investiţia se înscrie în programul anual de investiţii al companiei, finanţarea fiind asigurată din bugetul local al Municipiului Arad.

  Administraţia are obligaţia să-şi îndrepte atenţia şi spre partea de transport şi să îmbunătăţească tot timpul flota Companiei de Transport Public. Cele 8 autobuze au intrat recent în dotarea parcului auto al CTP. Sunt autobuze pe care Primăria le-a finanţat,  valoarea investiţiei în cazul celor 5 autobuze noi ridicându-se la aproximativ 550.000 de euro, plus TVA, ceea ce înseamnă 130.000 euro bucata”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ. 

  În ultimii doi ani de zile, parcul auto al Companiei de Transport Public a fost îmbunătăţit prin achiziţia de maşini noi, cum sunt cele din spate, cât şi second hand-uri, dar vorbim despre maşini rulate fabricate în 2004 – 2008. Autobuzele Isuzu au o capacitate de 22 locuri pe scaune şi sunt de ultimă generaţie, astfel că ajutăm şi la diminuarea poluării în oraş şi la un transport cât mai confortabil şi mai sigur pentru cetăţeni”, a declarat directorul  CTP Arad, Claudiu Godja.

  Asigurarea unor condiții de transport în comun la standarde reprezintă o prioritare constantă a municipalităţii arădene, astfel că Primăria Arad va continua politica de dotare a Companiei de Transport Public Arad cu autobuze şi tramvaie noi performante, din fonduri locale și europene.

  „Lucrăm etapizat, deoarece aşa cum am mai spus în prima jumătate a lunii februarie finalizăm licitaţia pentru cele 10 tramvaie, iar ulterior vom mai licita tot pe fonduri europene încă 10. Odată cu refacerea liniei de tramvai de pe strada Pădurii mai este planificată achiziţia a  încă 8 tramvaie. Pe termen lung, odată cu proiectul de legare a cartierului Aradul Nou de strada Pădurii, vom trece într-o nouă etapă, respectiv cumpărarea a 8 autobuze electrice. Astfel,  într-un interval de 4-5 ani de zile pe acest domeniu vom fi acoperiţi şi ca număr de autobuze şi tramvaie, dar şi ca nivel de dotări şi consum de energie”, a completat viceprimarul Călin Bibarţ.

  De aproximativ două săptămâni, cele 8 autobuze efectuează curse la nivelul municipiului, în cartierele cu străzi mai înguste, unde este nevoie de maşini de capacitate mai mică.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dacă tot ați mai cumpărat autobuze, mai bine ați suplimenta linia 19 uta spital Podgoria micalaca Aradu nou Sânnicolau, pentru că estr inadmisibil ca o linie de autobuz de oraș să aibă un interval de așteptare de o oră și zece minute, ar fii ideal măcar din 30 în 30 de minute să fie, mai ales că este o linie importanta si eficientă

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. E un pas inainte ca ctp a cumpărat autobuze noi, dar era bine daca toate erau noi nu second hand, harburile aruncate din vest de altii, dar pt prostii de aradeni e bun orice. Revin la subiectul deschis referitor la linia 19, s-a mai discutat si in articole anterioare pe tema aceasta, dar conducerea ctp nu vrea sa promoveze liniile de autobuz, pe ei îi interesează doar “scaunul” pe care îl dețin, nu le pasa de călătorii plătitori de bilete si abonamente. Adevarul este clar ca linia 19 este foarte eficienta, si ar fii ideal sa fie la un interval de 30 min, dar pe ctp-isti si pe cei din primărie nu îi interesează.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.