sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Crucea Roșie Arad, prezentă la Competiția Națională a Detașamentelor de Intervenție la Dezastre

  de Special Arad | 18 august 2016, 11:00 AM | Știri Arad

  1

  Detasamentul de interventie la dezastre al Crucii Rosii Arad a participat in  perioada 12-14.08.2016 la Competitia Nationala a Detasamentelor de Interventie la Dezastre ale Crucii Rosii Romane care s-a desfasurat la Poiana Pinului jud. Buzau. Echipajul Filialei Arad este compus din voluntari instruiti in vederea acordarii primului ajutor.

  Competitia a fost compusa din doua probe, una teoretica si una practica. La proba teoretica au avut de raspuns la 20 de intrebari care le-au testat cunostintele despre primul ajutor si despre rolul Crucii Rosii in caz de calamitati naturale.

  Proba practica a fost compusa din  6 situatii diferite in care trebuiau sa-si puna in practica toate cunostintele acumulate pentru a-i salva pe cei in nevoie. Scenariile au fost diverse si solicitante, astfel incat au existat si descalificari pentru greseli care au putut duce la pierderea victimei, scenariile fiind de o complexitate marita, dupa cum urmeaza:

  1. In primul loc au fost nevoiti sa abordeze doi evadati inarmati care au luat ostatici ce aveau nevoie de prim-ajutor, iar ei trebuiau sa negocieze cu acestia pentru a putea interveni la locul scenariului.
  2. In al doilea loc au gasit oameni atacati de un urs, iar acestia trebuia sa se asigure ca zona este ferite de pericole pentru a putea intra si acorda primul-ajutor.
  3. In al treilea loc au avut un accident de exploatare forestiera, unde trei oameni prinsi sub un copac aveau nevoi de ingrijiri imediate.
  4. Urmatorul scenariu a fost reprezentat de o explozie in aeroport.
  5. Au fost apoi nevoiti ca la punctul 5 sa faca resuscitare cardiopulmonara pe manechinele speciale care arata cat de bine s-a facut acesta.
  6. In ultimul loc au avut un accident intr-un parc de distractii, unde au fost nevoiti sa acorde primul-ajutor tuturor victimelor de acolo.

  Participantii au avut si o proba de noapte unde au gasit un accident colectiv cu 2 microbuze care au intrat intr-un grup de turisti, in urma caruia au rezultat 25 de victime cu diverse afectiuni, iar echipajele au trebuit sa evalueze corect situatia si sa trieze victimele in functie de gravitate. Exercitiul a devenit cu atat mai greu cu cat s-au folosit fumigene care au ingreunat considerabil vizibilitatea.

  In urma acestei competitii echipajul Filialei Arad s-a clasat pe locul 5 la nivel national.

  Dorim pe aceasta cale sa multumim membrilor echipajului: Adela Ioanas (comandant), Daiana Madosa, Iovescu Denis, Albinka Bucsa, Adina Marta si Raul Ardelean. Multumim si formatorilori filialei care sunt medici si asistenti din cadrul UPU, Ambulanta dar si absolventi ai Facultatii de Medicina.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. care cruce rosie ? cea cu cursul de 3 zile si pentru care se plateste 450, sau 500 ron?! atunci da populatia poate astepta linistita dezastrele,este cine sa-i salveze! ca cursuri de doi ani unde invatai sa dai cu adevarat primul ajutor si sa intervii s-au dus pe apa Sambetei! asa dar stati linistiti ,ca moartea vine sigur in caz de calamitate!

   +22 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.