luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Criză de vaccin ROR. Medicii spun că Ministerul Sănătății nu a achiziționat serul antirujeolic la timp

  de - | 8 februarie 2023, 8:05 AM | Naţional | Sănătate

  0

  Este criză de vaccin împotriva rujeolei. Așa-numitul vaccin ROR nu se găsește, în aceste zile, la Direcțiile de Sănătate Publică pentru că – spun medicii – Ministerul Sănătății nu a achiziționat serul la timp. Promisiunea Ministerului e că stocurile vor fi refăcute la jumătatea lunii februarie, informează Europa FM.

  Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, dozele de vaccin existente acum în stocuri nu sunt suficiente pentru a asigura necesarul din întreaga țară.

  În multe județe, medicii se plâng că nu pot imuniza copiii, în condițiile în care rujeola, de exemplu, este o boală care poate să se complice și să aibă o evoluție gravă.

  Aprovizionarea se va face – spune pentru Europa FM Oana Grigore – la jumătatea acestei luni, când vor fi achizionate 100.000 de doze de vaccin ROR, adică rujeolic-ruebolic-oreion.

  Medicii au mai explicat că se pot vaccina copiii și după ce au împlinit vârsta de un an, termenul fiind de câteva luni, fără să ridice probleme.

  Sursa: Europa FM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.