miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Criza de la granița cu Ucraina: un oficial american spune că Rusia a luat „poziție de atac”, iar ministrul rus al apărării susține că unele trupe încep să se întoarcă la bazele militare

  de - | 15 februarie 2022, 11:36 AM | Internaţional

  4

  (foto: Gabriel Lenca, Unsplash.com)

  Rusia și-a mutat câteva lansatoare de artilerie și rachete cu rază lungă de acțiune în poziție de tragere, amenințând Ucraina, potrivit unui oficial american citat de CBS News. Totodată, ministrul rus al apărării a declarat că unele trupe rusești desfășurate de-a lungul graniței cu Ucraina se întorc la bază după finalizarea exercițiilor militare, potrivit Reuters, care citează Interfax.

  SUA cred că Rusia va ataca Ucraina până la sfârșitul săptămânii, deși nu este încă sigur ce formă va lua, a spus oficialul american citat de CBS News. Conform sursei citate, câteva unități rusești și-au părăsit zonele de asamblare – acele formațiuni bară la bară, văzute în fotografiile din satelit – și au început să se deplaseze în „poziții de atac”. Această mișcare marchează o schimbare față de duminică, când unele dintre unități părăsiseră zonele de adunare, dar nu luaseră încă ceea ce putea fi văzut ca o poziție de atac, relatează Știrile Pro TV.

  Ambasadorul rus Vladimir Cijov a declarat, într-un interviu acordat ieri ziarului britanic The Guardian, că Rusia nu va invada Ucraina „decât dacă este provocată”⁣.

  Interfax – agenție de știri din Rusia – îl citează astăzi pe ministrul rus al apărării spunând că, în timp ce manevre militare de amploare continuă să se desfășoare în țară, unele unități din sudul și vestul Rusiei și-au încheiat exercițiile și încep să se întoarcă la bazele militare.

  Rusia a mobilizat în jur de 130.000 de soldați (100.000 în Rusia și alți 30.000 în Belarus n.red.) pentru așa zise exerciții militare în perioada 10-20 februarie, scrie HotNews.

  Puterile occidentale în frunte cu SUA au avertizat că un atac al Rusiei asupra Ucrainei este posibil oricând. O dată vehiculată ar fi fost 16 februarie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.