luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cristian Ispravnic, directorul regional DRDP: „În luna iunie va fi gata pasajul de CET”. Când va fi gata celălalt…

  de Alin Olteanu | 30 martie 2018, 12:35 PM | Știri Arad | Topic special

  5

  Pasajele Aradului… Când auzi aceste două cuvinte îți vine să-ți pui mânile și să îți astupi urechile. Nici nu mai știi ce să crezi… Unul spune una, altual.. alta. Astfel, discuția telefonică pe care am purtat-o cu arădeanul Cristian Ispravnic, directorul general regional DRDP Timișoara s-a axat doar pe tem „Pasajele Aradului”, mai ales că în spațiul public au apărut informații .

  Și normal că am întrebat, de la bun început, când va fi gata pasajul de la intersecția centurii cu drumul spre Curtici și de ce nu a fost finalizat în luna martie, așa cum era preconizat.

  „Lucrările rămase de executat până la finalizarea obiectivul de investiții „Pasaj denivelat pe varianta de ocolire Arad, peste liniile CF Brad – CF Curtici – DJ 709B”  sunt în marea lor majoritate lucrări ce impun ca execuția să fie garantată de anumite condiții climaterice, iar conform informărilor meteorologice emise de INMH, aceste condiții nu au fost întrunite în perioada decembrie 2017 – martie 2018. În acest sens, antreprenorul – în conformitate cu prevederile contractuale – a solicitat prelungirea duratei de execuție cu perioada nefavorabilă aferentă.
  Totodată, vreau să vă subliniez că lucrările rămase de executat la obiectivul menționat mai sus constau în lucrări de preparare și turnare beton, ceea ce impune ca temperatura ambiantă să fie mai mare de 5 grade Celsius. Așternerea stratului de asfalt se recomandă a se face la temperaturi de peste 10 grade Celsius” – ne-a răspuns directorul Ispravnic.

  Dar muncitorii pe care i-am mai observat pe pasaje cu ce se ocupau – am mai întrebat.

  „Pe perioada de iarnă, antreprenorul a executat doar lucrări care nu sunt condiționate de factorii climatici, printre care amintim: curățare banchete cuzineți, protecție culei și pile, lucrări la parapetul pietonal și lucrări de protecție a conductei de gaz. La această dată, gradul de realizare al obiectivului este de aproximativ 85%. Lucrarea va fi finalizata în luna iunie 2018”.

  Și dacă tot am „prins” ocazia, am vrut să aflăm care este situația în legătură cu celălalt pasaj…

  „Vreau să vă spun că obiectivul de investiții „Pasaj denivelat pe centura de ocolire Arad, peste CF Arad – Bucureşti” se află în perioada de adjudecare, urmând ca, în eventualitatea lipsei contestațiilor, în termen de maxim 10 zile să fie încheiat contractul de execuție. Repet, dacă totul merge bine, după semnarea acestui contract, în vara anului 2019 și acest obiectiv va fi finalizat” a încheiat Cristian Ispravnic, în timp ce, fără ca acesta să ne vadă, noi ne-am făcut semnul crucii.

   

  Sursa foto: livearad.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ar fi mai exact sa spunem ca termenul de finalizare era 28.02.2018. Din nou o dovada clara de prostie. Ei au stabilit data finalizarii. Sa intelegem ca firma constructoare e venita din emisfera sudica? Ma gandesc ce soc au avut cand, dupa setarea datei de finalizare, au aflat ca la noi iarna calendaristica este Decembrie – Februarie. Binenteles, nu merita mentionat ca am avut o iarna foarte blanda. Cred ca meme-ul cel mai potrivit pentru aceasta tara este: ” daca prostii ar putea zbura, ar fi vesnic intuneric”

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Pana sa se faca si celalalt pasaj… ,sa faca drumul sa fie practicabil, in bune conditii… suntem de rasul lumii cu gropile denivelarile , etc… de ani de zile. Mereu se gaseste o scuza … DACA. Folositi-l pe DACA in sensul ” DACAai ales sa fi conducator (acceptat functia de conducere),atunci fa ce trebuie pentru acel post de conducere, DACA nu, atunci… o zi buna , sa vina altii …. asa trebuie folosit DACA .

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. Doresc sa întreb pe domnul Director daca are la cunoștință despre stadiul lucrărilor la șoseaua Vârfuri -Stei, si cat mai durează lucrarile, si doresc sa îl informez ca lucrările la podețele de acces in curțile locuințelor au fost făcute la unii iar la alții ba. Ce avem de făcut pentru ca cei ce au construit șoseaua nu doresc sa comunice cu noi.

   0 voturi
   +1
   -1
  4. Infrastructura depinde de politica. Acesti politicieni sunt niste oameni dezumanizati de o politica murdara pt ca nu urmaresc binele cetateanului. Sunteti niste ratati si chiar daca aveti facultati si titluri cumparate si posturi politice primite la mica intelegere, voi ramaneti pt oamenii acestei tari niste TICALOSI, aceasta pana nu demonstrati contrariul!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.