sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Criminal homofob. A ucis două persoane și apoi s-a sinucis. Mii de oameni au protestat în capitala Slovaciei după atacul mortal

  de - | 17 octombrie 2022, 11:05 AM | Internaţional

  0

  Mii de persoane s-au adunat duminică în centrul Bratislavei, capitala Slovaciei, pentru a protesta împotriva extremismului de dreapta şi discriminării faţă de minorităţile sexuale, la patru zile după ce doi bărbaţi au fost împuşcaţi mortal lângă un celebru bar gay din oraş, relatează DPA, potrivit Agerpres.
  „Nu vom tăcea!”, au scandat demonstraţii în marşul lor prin centrul oraşului spre parlamentul slovac.

  Protestatarii au purtat bannere cu prenumele victimelor scrise pe ele, Juraj şi Matus, precum şi cu sloganuri ca „Viitorul este antifascist”.

  Prieteni apropiaţi ai victimelor au luat de asemenea cuvântul la demonstraţie, care a fost organizată de asociaţia studenţească queer Light.

  Marşul vine după ce un atacator a împuşcat mortal doi bărbaţi şi a rănit grav o chelneriţă miercuri lângă un celebru bar gay din centrul Bratislavei.

  Atacatorul a postat apoi pe reţelele de socializare o serie de mesaje de ură şi un fel de manifest cu conţinut homofob şi de extremă-dreapta, după care s-a sinucis.

  Media a acuzat legea privind instigarea pe internet şi comentariile dăunătoare ale politicienilor despre minorităţile sexuale din Slovacia, o ţară extrem de conservatoare, unde majoritatea populaţiei este catolică.

  sursa: striripesurse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.