luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Creatorii de eroi… adunarea! „Olimpiada de benzi desenate” așteaptă creațiile și la Arad!

  de Special Arad | 19 mai 2021, 12:18 PM | Cultură

  0

  Îți plac eroii? Știi să desenezi? Poți să spui o poveste prin desen? Atunci acest concurs este pentru tine!

  Un proiect inedit este organizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad: concursul național de benzi desenate. Mai sunt la dispoziție doar două săptămâni pentru participanți de a trimite propriile benzi desenate bibliotecarului coordonator local al acestui concurs, Maria Truță, Secția Animație Culturală și Împrumut Carte pentru Copii, pe adresa bibliotecii: strada Gheorghe Popa de Teiuș nr. 2-4, Arad, 310022.

  Formularul de înscriere la concurs se găsește AICI.

  „Spiritul Olimpic merge înainte și ne pregătim, cu mic cu mare, să participăm la Olimpiada de Benzi Desenate, ediția a II-a”, anunță organizatorii. Inițiată de Mihai Ionuț Grăjdeanu – autor și profesor de benzi desenate, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român si Academia Olimpică Română, ediția din acest an ne va aduce mai aproape de Poveștile campionilor olimpici ai României, de Eroii sportului românesc (tema concursului).

  Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs național de benzi desenate, de promovare a tinerelor talente din mediul de învățământ primar, gimnazial și liceal. Eveniment desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

  Tema acestei ediții: Poveștile campionilor olimpici ai României. Eroii sportului românesc.

  Lucrările trebuie să abordeze:

  – povestea unuia sau mai multor campioni olimpici ai României;

  – spiritul olimpic;

  – una dintre valorile olimpismului: excelența, spiritul de echipă, prietenia, fair play-ul, toleranța, respectul, bucuria aflată în efort, echilibrul dintre corp și minte.

  Regulamentul de desfășurare al concursului este postat pe pagina FB: Olimpiada de benzi desenate. Pentru informații suplimentare: e-mail [email protected].

  Înscrierea paginilor / planșelor de bandă desenată în concurs se face DOAR prin intermediul bibliotecilor școlare, județene, orășenești și comunale. Fiecare bibliotecă va trimite o listă cu participanții la concurs, împreună cu planșele scanate DIRECT la adresa [email protected]. Data de predare a lucrărilor este 1 – 15 iunie 2021 (până la data de 1 iunie 2021 se predau lucrările la biblioteci; până la data de 15 iunie 2021 lucrările se centralizează la organizatori / juriu).

  Data și locul galei de premiere se va anunța ulterior.

  Parteneri instituționali: Muzeul Municipiului București, Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov – Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret, Asociația Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Asociația Bibliotecilor din România (ABR), Complexul Național Muzeal ASTRA, Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”, Alianța Colegiilor Centenare din România, Clubul Lions Deva Sarmizegetusa.

  Parteneri media: Radio România Cultural, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Zile și Nopți, Mangalia News, Radio Prodiaspora, Ultima Oră, BD Historia – benzi desenate istorice, Comics Didactic.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.