marþi, 3 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Craiova a trecut de UTA la scor de neprezentare parcă fără să transpire

  de Lucian Dănilă | 19 august 2023, 12:28 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  „Întâlnim o echipă… nu știu dacă bună”, spunea antrenorul echipei UTA, Mircea Rednic, înainte de întâlnirea din Bănie cu Universitatea Craiova. Nici nu aș putea spune că nu a avut dreptate…

  Problema, însă, nu e la Craiova, ci în jocul echipei pe care o antrenează Rednic. Gazdele s-au prezentat la joc fără cel mai bun jucător al lor, Alexandru Mitriță, dar acest lucru tot nu s-a dovedit a fi un avantaj pentru arădeni care au abordat jocul precum o grupare de eșalon inferior. Era clar că echipa lui Reghecampf are mai multă calitate individuală și este mai omogenă, dar UTA nu a ieșit din propria jumătate în primele opt minute, iar în minutul 8 Baiaram a deschis scorul în urma unor greșeli copilărești în apărarea Bătrânei Doamne. Portughezul Rodrigues, mult lăudat după jocul cu Poli Iași, a pierdut nepermis de ușor mingea în colțul terenului după care ceilalți coechipieri ai săi parcă nici nu au existat la combinațiile de pase simple ale oltenilor.

  UTA a avut prea mult respect față de adversara din această seară, iar asta o arată faptul că atunci când a forțat puțin culoarele spre poarta oltenilor, au apărut și ocaziile. Rareș Pop, Fabry și Freitas au avut șanse bune de a egala în prima repriză, dar lipsa de încredere, lipsa de coeziune în joc, aș spune chiar lipsa de valoare, au făcut ca arădenii să nu înscrie.

  Craiova parcă nici nu a transpirat, așa a jucat, iar după golul marcat de Silva în minutul 38, anulat în urma analizei VAR de 6 minute, doar a prevestit ce a urmat în repriza secundă. Fără să forțeze, Crețu și Screciu au dus scorul la 3-0, unul de neprezentare. Crețu a înscris după un marcaj foarte larg al lui Benga și o minge pierdută ușor la centrul terenului de Rareș Pop, iar Screciu a înscris după o fază în care jucătorii olteni se îmbiau unul pe alyul în careul lui Iacob, care să tragă la poartă.

  UTA a avut șansele ei, dar fie Cooper a fost în offside la acea fază în care a marcat, fie a întârziat la întâlnirea cu mingea, ca după ce a fost înlocuit de Leidsman, acesta să fie și el un simplu spectator la joc, dar cu bilet în… teren.

  Nu știu câți și-au pus speranțe că arădenii pot scoate ceva din acest meci, dar în această seară am văzut că ambiția lui Rednic de a duce UTA în play-off este departe de a fi realizabilă. UTA din acest moment pare doar o candidată la retrogradare, nimic mai mult, o echipă subțire, cu jucători mediocri și submediocri, o echipă care încă își caută identitatea, care-și caută o formulă stabilă, o echipă care nu poate mai mult în acest moment…

  Universitatea Craiova – UTA Arad 3-0 (1-0)

  Baiaram 8, Crețu 60, Screciu 89

  Universitatea Craiova: L. Popescu – Vlădoiu (53 Căpățână), Zajkov, Silva (46 Mateiu), Bancu – Al. Crețu, Screciu – Ișfan (46 Câmpanu), Baiaram (75 Danciu), A. Ivan – Markovic (62 Kurtic).

  UTA: Fl. Iacob – Rodrigues, Stolnik, Benga, Abeid – R. Pop (70 Stanciu), Freitas (62 Carp), Marku, Dumitrașcu (62 Stahl) – Fabry (75 Holst)– Cooper (70 Leidsman).

  Arbitru central: Bogdan Dumitrache (Bucureşti)
  Asistent 1: Radu Ghinguleac (Bucureşti)
  Asistent 2: Ionel Dumitru (Gheorghiţa – Prahova)
  Oficial 4: Andrei Antonie (Bucureşti)
  Arbitru VAR: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.