vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Coșmarul a durat nouă luni! O minoră, prostită că este iubită, a fost obligată să se prostitueze până în momentul în care au intervenit procurorii

  de Special Arad | 2 iunie 2020, 2:23 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  2

  (foto: telegraf online)

  Traficul cu minori, care ajung în ultimă instanță adevărate fabrici de bani pentru cei care îi exploatează, nu poate fi cu adevărat cuantificat simplu din cauză că aceste activități ilicite nu sunt cunoscute. Ultima acțiune a ofițerilor DIICOT prin care au eliberat o minoră dintr-o captivitate ce s-a întins pe o durată de nouă luni, arată câți bani reușesc infractorii să facă exploatând trupurile victimelor. Așa cum se arată și în comunicatul celor de la DIICOT Galați inculpatul „a exploatat-o prin obligarea la practicarea prostituţiei pe o perioadă de cel puţin nouă luni, obţinând un profit de peste 100.000 lei.”

  Astfel, minorii care sunt ademeniți de minți cu adevărat criminale își pierd inocența copilăriei, ajungând să fie marcați pe viață de ororile trăite. Ce riscă cei care sunt găsiți vinovați de aceste crime? Închisoare de la 3 la 10 ani.

  Pedeapsă care și aceasta poate ajunge să fie redusă, infractorul fiind liber să mai distrugă și alte vieți.

  Mai jos redăm întreg comunicatul celor de la DIICOT Galați

  „La data de 01.06.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpatului C.F., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

  În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada august 2019 – 01.06.2020, inculpatul a recrutat pe aplicaţia Facebook, prin inducere în eroare cu utilizarea metodei “Loverboy”, o persoană vătămată minoră pe care, ulterior, a scos-o din mediul familial, a determinat-o să renunţe la şcoală, a transferat-o în municipiul Galaţi, unde adăpostit-o şi cazat-o în locaţii închiriate în regim hotelier şi, prin aplicarea de corecţii fizice periodice, prin constrângere psihică, profitând de starea psihică labilă şi de lipsa de şcolarizare a victimei, prin exercitarea controlului asupra libertăţii de mişcare şi comunicare, a exploatat-o prin obligarea la practicarea prostituţiei pe o perioadă de cel puţin nouă luni, obţinând un profit de peste 100.000 lei.
  La data de 01.06.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat o percheziție domiciliară pe raza judeţului Galaţi, în apartamentul achiziționat de inculpat cu sumele de bani obținute din exploatarea victimei minore, în urma căreia au fost identificate şi ridicate suma de 5.200 lei, un cuțit cu lungimea lamei de aproximativ 20 cm şi alte mijloace materiale de probă (documente autentificate de cumpărare a unui imobil, medii de stocare).
  În cursul zilei de astăzi, inculpatul va fi prezentat la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
  Activităţile au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, al lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.
  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
  Prin acțiunile desfășurate, DIICOT manifestă toleranță zero față de grupurile de crimă organizată, își concentrează eforturile atât pe strângerea de probe în vederea aflării adevărului juridic, cât și pe instituirea de măsuri asiguratorii în vederea recuperării produsului infracțional și are în vedere respectarea drepturilor victimelor traficului de persoane  și protecția acestora.
  Totodată, reamintim faptul că la data de 07.02.2020, între Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane a fost semnat un plan comun de măsuri în domeniul luptei împotriva traficului de persoane.
  Planul urmărește consolidarea demersurilor de prevenire a traficului de persoane prin diversificarea colaborării între cele două instituții.
  Măsurile adoptate își propun îmbunătățirea nivelului de informare şi conștientizare a grupurilor de risc, specialiștilor din domeniu și populației în ansamblu, cu privire la riscurile și implicațiile traficului de persoane.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.