sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Coronavirus a fost declarat urgență mondială. Reacția României

  de - | 31 ianuarie 2020, 8:03 AM | Internaţional | Naţional | Sănătate

  0

  Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a detaliat, joi seara, la Digi24, ce măsuri trebuie să ia România, după ce noul coronavirus din China a fost declarat urgență publică globală și a explicat că adevăratul pericol îl reprezintă posibilitatea ca virusul să sufere noi mutații și să devină și mai patogen, odată cu transmiterea de la om la om. Limitarea transmiterii este „cheia succesului în controlul acestei epidemii”, a subliniat Alexandru Rafila.

  Boala produce o insuficiență respiratorie care necesită echipamente speciale de suport, care sunt extrem de limitate ca număr, în general, în toate țările, chiar dacă există anumite rezerve în acest sens, a subliniat Alexandru Rafila.

  Președintele Societății Române de Microbiologie a spus că în prezent se lucrează la constituirea unor stocuri de echipamente de protecție, de măști și echipamente medicale, care sunt necesare pentru gestionarea posibilei extinderi a coronavirusului în România.

  „Se lucrează foarte serios la aceasta, împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență. (…) Este un scenariu, se utilizează un scenariu mai puțin favorabil”, a explicat Alexandru Rafila, la Digi24, după anunțul OMS.

  Citește mai multe cu un singur click aici: Digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.