duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cornel Gabor, consilier local PNL la Târnova, luat în vizor de ANI pentru conflict de interese administrativ

  de Special Arad | 1 noiembrie 2017, 10:33 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Târnova

  0

  Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă și fals în declarații în cazul a cinci foști și actuali aleși locali, dintre care se numără și Cornel Gabor, fost viceprimar al Târnova, actual consilier local în aceeași comună, acesta fiind în conflict de interese administrativ.

  Cornel Gabor, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Târnova, este vizat din cauză că a participat la dezbateri și votarea unei Hotărâri a Consiliului Local al Comunei Tîrnova prin care s-a aprobat transmiterea în folosință gratuită a unor suprafețe de pășuni către asociațiile crescătorilor de animale pe raza comunei Târnova, iar ulterior, în calitate de Președinte al Asociației Crescătorilor de Animale Chier Arad, a încheiat un Contract de comodat cu Comuna Tîrnova, fără licitație publică.

  Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 77 din Legea nr. 161/2003, art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și art. 75, lit. f) și art. 77 din Legea nr. 393/2004.

  Ceilalți constatați de ANI sunt Vasile Coman- actual primar și fost consilier local al orașului Vișeu de Sus, județul Maramureș (incompatibilitate), Silaghi Sergiu – viceprimar al comunei Santău, județul Satu Mare, (incompatibilitate și fals în declarații), Gheorghe Surdu – consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Rucăr, județul Argeș (incompatibilitate) și Daniel Florin Purcărea – consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Călărași, județul Călărași (conflict de interese administrativ).

  Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.