duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Coreea de Nord amenință Coreea de Sud cu folosirea armelor nucleare, în caz de atac

  de - | 5 aprilie 2022, 9:49 AM | Internaţional

  0

  (foto: Nikkei Asia)

  Phenianul va viza Coreea de Sud cu „forţa sa de luptă nucleară” dacă este atacat, a avertizat influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, într-un comunicat difuzat marţi de media de stat şi citat de Reuters, dpa și Agerpres.

  „În cazul în care Coreea de Sud optează pentru confruntarea militară cu noi, forţa noastră de luptă nucleară va trebui să-şi îndeplinească în mod inevitabil datoria”, a declarat Kim Yo Jong, potrivit unui comunicat publicat de KCNA.

  Kim Yo Jong, înalt oficial al Partidului Muncitoresc Coreean aflat la putere, a precizat că Coreea de Nord nu va lovi niciodată țara vecină, „dar dacă Coreea de Sud, din orice motiv (…) optează pentru o astfel de acţiune militară ca «lovitură preventivă» promovată de ministrul apărării Suh Wook, situaţia se va schimba”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.