marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Coreea de Nord a lansat opt rachete balistice într-o oră

  de - | 5 iunie 2022, 10:10 AM | Internaţional

  0

  (foto: Twitter)

  Coreea de Nord a lansat sâmbătă, în interval de o oră, nu mai puţin de opt rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în direcţia est, către Marea Japoniei, a anunţat armata sud-coreeană, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

  O rachetă cu rază scurtă de acţiune, SRBM, are o rază de până la 1.000 de kilometri, notează agenţia de presă germană, care aminteşte că rezoluţiile ONU interzic Phenianului să testeze rachete balistice, care pot fi purtătoare de focoase nucleare.

  De la începutul acestui an, Coreea de Nord a testat mai multe rachete, inclusiv o rachetă balistică intercontinentală, la 25 mai.

  Acea lansare a avut loc la câteva zile după ce preşedintele american Joe Biden a vizitat Coreea de Sud, unde s-a întâlnit cu omologul său Yoon Seok-youl, recent ales.

  Coreea de Nord, afectată de un puternic val epidemic de COVID-19, a reluat construcţia unui reactor nuclear, suspendată de mult timp, arată noi imagini din satelit.

  Testul de sâmbătă este al 18-lea din acest an şi a avut loc la o zi după ce forţele navale americane şi sud-coreene au încheiat un exerciţiu comun de trei zile în Marea Filipinelor şi la care a participat şi portavionul american USS Ronald Reagan, scrie hotnews.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.