Copil a reușit surpriza… negativă în primul tur al calificărilor Australian Open. Arădeanul, învins de un tenismen de 19 ani, între cei doi fiind o diferență de peste 500 de locuri în ierarhia ATP!

  de Dan Lazăr | 11 ianuarie 2021, 4:21 PM | Sport | Știri Arad

  1

  Două ore și 40 de minute a durat confruntarea, de luni, dintre arădeanul Marius Copil, numărul 216 mondial, și australianul Dane Sweeny, locul 794 ATP, beneficiar al unui wild card, în primul tur al calificărilor la Australian Open. Calculele hârtiei indicau un favorit cert, însă, poate, și lipsa jocurilor din ultimul an, a dus la apariția unei surprize, iar Copil a fost învins cu scorul de 7-6 (3), 2-6, 6-3.

  Pentru prezenţa în primul tur preliminar, Copil (30 de ani) va primi un premiu de 25.000 de dolari australieni (aproape 16.000 de euro).

  Din 18 ianuarie, arădeanul legitimat la CS Dinamo București va juca în calificările Istanbul Challenger. Apoi, programul viitor al singurului tenismen român prezent pe tablourile de simplu ale ediției din acest an a AusOpen este următorul:
  25 Ianuarie – Quimper sau Antalya
  1 Februarie – Orléans sau Antalya 2
  8 Februarie – pauză
  15 Februarie – Biella

  5 ași a reușit doar „Tunarul din Carpați” cu unul mai puțin decât Sweeny, care s-a „remarcat” prin 16 duble-greșeli.

  3 break-uri a avut arădeanul, din 15 posibilități. Australian a reușit 2 din 9.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.