duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Copiii de la Viitorul Arad, în finală la Cluj! „Am tremurat de emoții”

  de Lucian Dănilă | 19 aprilie 2022, 5:53 PM | Sport

  2

  Fotbalul românesc trece de mult timp printr-o perioadă în care performanțele lipsesc cu desăvârșire, atât la nivelul echipei naționale cât și la nivelul echipelor de club. S-a tot scris și s-a vorbit în ultimii ani că șansa ca acest sport să performeze din nou, sunt copiii.

  Am trăit în urmă cu trei ani performanța lotului național Under 21, semifinalist la Campionatul European, dar puțini dintre acei jucători au reușit să facă pasul spre fotbalul cu adevărat performant, iar la echipa națională, cu mulți dintre cei de la Under 21 pe teren, s-a ratat până și calificarea la barajul pentru calificare la Mondial.

  Aradul, în ultimii ani, a ridicat din nou capul în fotbal. Pe lângă faptul că UTA joacă în prima ligă, de aici au plecat fotbaliști importanți în ultimii ani, etalonul fiind Dennis Man.

  Dar, în Arad, nu doar UTA reușește performanțe. Un alt club la care se lucrează foarte bine este Viitorul Arad, club care, nu mai departe de acest an, a dat un fotbalist pentru Liga 1, Melniciuc, și propune alte nume pentru fotbalul mare în viitorul apropiat. Dar, pentru a se ajunge la mari performanțe, este nevoie ca acești copii să fie instruiți foarte bine de mici.

  7e2b959a 2ea0 4ca2 88b7 d0c068348128

  În weekend, grupa de copii născuți în 2013 de la Viitorul Arad, pregătită de Alex Hojda, a participat la Cupa „U” Luceafărul – ediția IV, un turneu extrem de puternic, care a strâns multe dintre cele mai bune echipe din țară la categoria 2013, dar și o academie de renume din Republica Moldova. Tocmai asta este una dintre condițiile drumului spre performanțe, meciurile cu adversari de un nivel bun și foarte bun.

  În grupe, Viitorul a învins cu 5-1 pe CS Luceafărul Cluj , cu 1-0 pe GT Sport Alba Iulia, apoi a pierdut cu 1-2 cu una dintre cele mai puternice academii din Republica Moldova, Academia Radu Rebeja din Chișinău.

  În sferturile de finală, după un joc foarte disputat cu Ripensia Timișoara, a fost 0-0 după timpul regulamentar, dar Viitorul a reușit să câștige la penalty-uri cu 2-1.

  În semifinale, echipa arădeană a întâlnit Juniorul Suceava, o echipă foarte bună, echipă care a eliminat-o pe Sepsi în sferturi. Viitorul a învins cu 3-2.

  În finală, Viitorul a fost învinsă de Steaua Magică Iași, de departe cea mai bună echipă de la turneu. După golul de 2-0, echipa s-a demoralizat total iar rezultatul final a fost 6-0.

  Finala turneului a fost arbitrată de Horațiu Feșnic, cel care a arbitrat sâmbătă meciul Sepsi-UTA din Liga 1.

  195b8bbe 453e 41e9 a806 a7b39b86aa7c

  Lotul echipei care a participat la turneu este: Cornea Ianis, Bier Nicholas, Tabuia Vlad, Tulvan Matei, Crișan Patrik, Golomici Vlad, Barna Alexandru, Ianțoc Amir, Moț Kevin, Mladin Luca, Popa Alexandru, Dumitru Andrei, Dămăcuș Dragoș.

  Antrenor: Alex Hojda

  „Le mulțumim frumos atât domnului Giovani cât și părinților pentru tot sprijinul și susținerea acordată și fiind Săptămâna Mare le dorim tuturor Paște fericit și multă sănătate!”, spune antrenorul Alex Hojda.

  Și pentru că am scris despre părinți, ei au fost cei care s-au încărcat de emoții, ei au fost care au trăit fiecare meci la cote foarte înalte. „Efectiv am tremurat de emoții, iar calificarea asta în finală ne-a adus o bucurie incredibilă. A fost superb, iar organizarea a fost și ea la un nivel excelent. Ne-au adus arbitri FIFA la finală, un lucru extraordinar pentru copii, dar totodată un lucru care a arătat respectul de care se bucură acest turneu”, spune unul dintre părinți.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ma înclin în fata celor care muncesc și se sacrifica pentru ca fotbalul arădean sa fie în top. Dacă de la vârste fragede acești copii încep sa aducă trofee la Arad, este clar ca VIITORUL suna bine!

   Felicitări copiilor, antrenorului și părinților!

   +11 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.